Проект «Екошкола» увійшов у топ-10 проектів сталого розвитку України

Проект «Екошкола», який реалізує компанія «Фармак» з 2018 р., потрапив до десятки найкращих проектів сталого розвитку України за версією журналу «ТОП-100. Рейтинг крупнейших».

Проект «Екошкола» стартував у 2018 р. в м. Шостка. Шкільні екокоманди відвідали спеціальні тренінги, на яких дізналися про засади екологічного мислення і способу життя. У 2019 р. «Фармак» розширив кордони екологічного проекту «Екошкола» та залучив до нього 10 шкіл Києва. Для школярів було розроблено унікальний навчально-методичний посібник, який увібрав у себе найважливіші питання, з якими стикається сьогодні світ.

Окрім іншого, ПАТ «Фармак» — перша віт­чизняна фармацевтична компанія, яка приєдналася до Мережі Глобального Договору — ініціативи Організації об’єднаних націй (ООН).

«Будучи лідером та флагманом української фармацевтики, ми повинні йти в ногу зі світовими практиками, а іноді й випереджати їх. Тому, думаючи масштабно та глобально, ми йдемо шляхом європейського розвитку. Ми виготовляємо сучасні, якісні та доступні лікарські засоби для України та більш ніж 20 країн світу. «Фармак» сповідує принципи, які покладені в основу глобальної мережі. Компанія як взірець галузі забезпечує всі права працівників та надає гідні умови праці, постійно підвищуючи заробітну плату. Ми ведемо прозорий бізнес та щорічно публікуємо фінансову звітність за вимогами Міжнародних стандартів фінансової звітності. Компанія жорстко дотримується всіх екологічних нормативів і зменшує вплив на довкілля, розширюючи виробництво. Приєднання до Мережі Глобального Договору, ініціативи ООН, на високому міжнародному рівні доводить відповідальність компанії «Фармак» та правильність обраного напряму», — зазначив Володимир Костюк, виконавчий директор ПАТ «Фармак».

Про проект

Важливим аспектом у боротьбі за екологічно чисте довкілля є не лише приведення виробництва у відповідність з належними стандартами роботи, а й навчання майбутніх поколінь щодо важливості існування в гармонії з екосистемою планети, а також проблем, що на сьогодні існують.

Розуміючи це, компанія «Фармак» організувала освітній проект «Екошкола», що на сьогодні є першим серед різних організованих фармацевтичними компаніями проектом. Він покликаний підвищити загальний рівень обізнаності громадськості та інших фахівців у сфері охорони здоров’я з питань екології та «зелених» принципів.

В умовах сучасної шкільної української освіти таких навичок дуже не вистачає школярам. Окрім того, вони є складовою роботи в більшості професій та необхідні у дорослому житті.

Стартував проект 2 березня 2018 р. серед усіх шкіл м. Шостка. У рамках проекту у 2018 р. школярі власноруч створили велосипедну зарядну станцію.

У 2018 р. компанія «Фармак» у рамках проекту «Екошкола» розробила унікальний посібник, який у 2019 р. отримав схвалення Міністерства освіти і науки України — гриф.

У цій книзі зосереджені найбільш гострі екологічні проблеми сучасності як в Україні, так і в інших країнах, зазначено їх причини та шляхи вирішення. Посібник демонструє, що майбутнє залежить від кожного, і людина може сама його змінити, а екологія — це усвідомлений вибір. Як людини, так і бізнесу.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті