Як подбати про здоров’я печінки: критерії вибору препарату

Печінку часто порівнюють з біохімічною лабораторією. Так, дійсно, цей орган виконує велику кількість різноманітних функцій, серед яких можна виділити синтез життєво важливих речовин і дезінтоксикацію організму. З огляду на це стає очевидним, що порушення його роботи може спровокувати виникнення цілого ряду хвороб, пов’язаних із порушенням процесів метаболізму, імунної відповіді, детоксикації та антимікробного захисту (Оковитий С.В. та співавт., 2012). Фармацевти погодяться, що сьогодні в аптеках представлене велике різноманіття препаратів для профілактики та лікування печінки. Однак на які ж критерії вибору може спиратися фармацевт при підборі доцільного препарату для захисту здоров’я печінки пацієнта?

Патологія печінки – комплексна проблема

Питання збереження здоров’я печінки особливо актуальне в умовах сучасного ритму життя

Питання збереження здоров’я печінки особливо актуальне в умовах сучасного ритму життя, коли печінка постійно функціонує під впливом цілого ряду негативних факторів: застосування лікарських засобів (антибіотики, оральні контрацептиви і т.д.), вживання алкоголю, куріння, вплив вірусних інфекцій тощо (Оковитий С.В. та співавт., 2012).

Під час дослідження різних причин ураження печінки були встановлені загальні механізми розвитку цих порушень. Так, даний процес поєднує ряд чинників, серед яких можна виділити запалення, посилення процесів перекисного окиснення ліпідів, пригнічення синтетичної та жовчовидільної функції печінки, а також порушення в роботі імунних клітин.

На сьогодні для подолання цих проблем широко застосовуються препарати, що виявляють цілий спектр дії: антиоксидантну, мембрано­стабілізуючу, дезінтоксикаційну, жовчогінну, імуномодулювальну та інші види фармакологічної активності (Літвінова О.В., 2007).

Підходи до лікування та профілактики патології печінки

Так, на печінку сучасної людини кожного дня впливає безліч негативних факторів, що врешті решт призводить до виникнення певних порушень. У цьому випадку одними з найбільш розповсюджених варіантів вибору терапії є застосування есенціальних фосфоліпідів або препаратів, що містять силімарин.

Механізм дії есенціальних фосфоліпідів полягає у «вбудовуванні» фосфоліпідів у структуру мембрани клітин печінки — гепатоцитів, що призводить до нормалізації їх функціонування. У свою чергу, силімарин демонструє антиоксидантну активність, що також дозволяє запобігати руйнуванню клітинних мембран гепатоцитів. Таким чином, ці препарати чинять гепатопротекторну дію (Кучерявий Ю.А., Морозов С.В., 2012).

Незважаючи на безліч переваг цих лікарських засобів, вони мають і певні недоліки, що пов’язані з фінансовим аспектом.

Тому серед препаратів, які комплексно та доступно турбуються про здоров’я печінки, варто звернути увагу на лікарський засіб ЛІВ.52 компанії Himalaya wellness.

Доведена ефективність

ЛІВ.52 — це безрецептурний комбінований фітопрепарат, ефективність якого перевірена часом

ЛІВ.52 — це безрецептурний комбінований фітопрепарат, ефективність якого перевірена часом.

До складу ЛІВ.52 входить 7 рослин (каперці трав’янисті, цикорій дикий, пасльон чорний, касія західна, терміналія аржуна, тамарикс кальський, деревій звичайний), що нормалізують білковосинтезувальну функцію печінки, стимулюють відновлення гепатоцитів, чинять жовчогінну дію, оберігають печінку від впливу токсичних речовин (алкоголь, лікарські засоби тощо) та сприяють поліпшенню процесу травлення.

При алкогольному ураженні печінки препарат знижує рівень етанолу в крові і сечі.

Показанням до застосування ЛІВ.52 є комплексне лікування та профілактика хронічних дифузних захворювань печінки, а також алкогольних, радіоактивних та хіміотерапевтичних уражень печінки. ЛІВ.52 застосовується як засіб для підвищення стійкості організму при гепатотоксичних ураженнях з метою прискорення одужання в період реконвалесценції після тяжких захворювань та перенесених операцій.

Крім цього, призначення ЛІВ.52 є доцільним при холецистоангіохоліті та дискінезії жовчовивідних шляхів.

Препарат, перевірений роками

З моменту виведення препарату на ринок було проведено понад 300 клінічних досліджень

ЛІВ.52 був вперше випущений компанією Himalaya wellness ще в 1955 р. З моменту виведення препарату на ринок було проведено понад 300 клінічних досліджень, які підтвердили його високу ефективність і безпеку.

Крім цього, ЛІВ.52 поряд з 13 обраними рослинними препаратами увійшов до Клінічної настанови з трав (Clinical Guide to Herbs), розробленої Американською ботанічною радою (American Botanical Council).

Фармакоекономіка

На сьогодні для лікування та профілактики захворювань печінки вибір часто зупиняється на таких лікарських засобах, як есенціальні фосфоліпіди або препарати, що містять силімарин.

Однак слід зазначити, що курс лікування та профілактики патології печінки досить тривалий. У зв’язку із цим вартість терапії з використанням відомих марок може бути досить високою.

Враховуючи цей факт, варто відзначити, що препарат ЛІВ.52 має демократичну цінову політику. ЛІВ.52 відпускається у флаконі № 100, що позитивно відрізняє його від інших препаратів-гепатопротекторів, що зазвичай відпускаються в упаковках з меншою кількістю.

Крім цього, за умови дотримання курсу лікування — 2 таблетки 3 рази на добу — упаковки ЛІВ.52, № 100 вистачить на 16–17 днів лікування. При цьому ціна однієї таблетки ЛІВ.52 становить лише 1,38 грн.*

ЛІВ.52 — всесвітньо визнаний експерт з охорони здоров’я вашої печінки!

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

*За даними аналітичної системи дослідження ринку «PharmXplorer»/«Фармстандарт» компанії «Proxima Research» за період січень–травень 2019 р., середньозважена роздрібна вартість 1 таблетки бренду ЛІВ.52 становить 1,38 грн.
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

ЛІВ.52® — всесвітньо визнаний препарат для охорони здоров’я вашої печінки

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті