Суб’єктам господарювання пропонується добровільно здавати ліки, які містять сибутрамін

Суб’єктам господарювання пропонується добровільно здавати ліки, які містять сибутрамінЯк повідомляє Інформаційно-аналітичний відділ Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів (далі — Держлікінспекція) МОЗ, суб’єктів господарювання, які займаються торгівлею лікарськими засобами, не будуть карати за незаконне зберігання препаратів, що містять сибутрамін, у тому разі, якщо вони добровільно здадуть усі ці ліки та вкажуть джерело їх надходження.

Нагадаємо, що приписом від 27.04.2010?р. №?6971-03/07.2/17-10?суб’єктам господарської діяльності доручено при виявленні лікарських засобів Зелікс, Ліндакса, Мерідія, Талія вжити заходів по їх розміщенню в карантин і поверненню постачальнику до окремого розпорядження Держлікінспекції МОЗ. Однак, як зазначають представники аптечних асоціацій, відсутність у суб’єкта господарювання ліцензії на обіг наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів унеможливлює повернення лікарських засобів виробнику. Тим більше неможливо повернути лікарський засіб, обіг якого в Україні заборонено. Таким чином, законодавчо створена ситуація, за якої суб’єкти господарювання, які придбали лікарські засоби, що містять сибутрамін, мають їх залишки, але не мають відповідної ліцензії на діяльність з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів і, в будь-якому випадку, підпадають під фіксацію такого тяжкого порушення, як незаконний обіг психотропних речовин. Адже зберігання — це також обіг.

Департамент боротьби з незаконним обігом наркотиків МВС України, нагадує: у разі, якщо організація чи фізична особа добровільно здадуть наркотичні засоби і вкажуть джерело їх надходження, вони звільняються від кримінальної відповідальності.

За матеріалами www.diklz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті