Літо — саме час позбутися грибка!

За вікном спекотне літо, а значить, уже не вийде сховатися за багатьма шарами одягу та закритим взуттям — і всі недоліки, спричинені грибком, відкриються. Втім, грибок є джерелом не тільки естетичних проблем. Це неприємне сусідство характеризується постійним свербінням, розвит­ком почервоніння та запалення шкіри і навіть деформацією нігтів. Крім того, грибкові захворювання значно знижують якість життя пацієнта, спричиняють алергізацію та розвиток лікарської непереносимості (Панкратов А.О. и соавт., 2017). При цьому лікування грибка може зайняти досить тривалий час, тому важливо не лише обрати дієвий препарат, а й такий, що не вдарить по гаманцю. Саме з урахуванням цих потреб українських пацієнтів вітчизняна фармацевтична компанія «Vishpha» представила увазі новий протигрибковий препарат ЕКЗІК.

На думку експертів ВООЗ, кожна п’ята людина у всьому світі страждає на грибкові захворювання, а за даними крупного міжнародного дослідження, що охоплювало понад 20 країн Європи та ін., мікоз стоп було діагностовано у 35% пацієнтів, у тому числі грибкове ураження нігтів (оніхомікоз) — у 25% обстежених. Оніхомікози відзначають практично в будь-якому віці, однак кожне десятиліття життя «подвоює» кількість пацієнтів з даною патологією. Також вірогідність розвитку грибкових захворювань підвищують деякі захворювання (цукровий діабет) та ослаблений імунітет. Крім того, грибкові ураження шкіри та нігтів частіше виявляють у тих, хто активно займається спортом, працівників різноманітних виробництв (Панкратов А.О. и соавт., 2017).

Таким чином, лікування грибкових захворювань шкіри та нігтів є неабиякою проблемою для багатьох, тому вітчизняна фармацевтична компанія «Vishpha» попіклувалася про українських пацієнтів, випустивши сучасний протигрибковий препарат ЕКЗІК.

Ефективно, безпечно та доступно

ЕКЗІК, активним компонентом якого є нафтифіну гідрохлорид, є протигрибковим засобом, що належить до класу аліламінів. Механізм дії цього препарату ґрунтується на його здатності інгібувати дію ергостеролу — речовини, що синтезується лише грибами. Пригнічення синтезу ергостеролу призводить до низки порушень метаболізму в клітинах гриба, кінцевим етапом якого є пригнічення його розмноження, та, як наслідок, загибель. Саме завдяки цьому ефект від застосування аліламінів настає швидше, ніж від азольних препаратів, що виражається в більш швидкому клінічному поліпшенні стану пацієнта (Матушевская Е.В., Свирщевская Е.В., 2014).

Нафтифін у складі препарату ЕКЗІК активний щодо широкого спектра збудників грибкових інфекцій: дерматофітів, дріжджових (Candida), пліснявих (Aspergillus) та інших грибів (наприклад Sporothrix schenckii). Щодо дерматофітів й аспергіл нафтифін in vitro чинить фунгіцидну дію, щодо дріжджових грибів — проявляє фунгіцидну або фунгістатичну активність залежно від штаму мікроорганізму. Крім того, ЕКЗІК також проявляє антибактеріальну активність щодо грампозитивних і грамнегативних мікроорганізмів, які можуть спричиняти вторинні бактеріальні інфекції поряд з грибковими ураженнями. Поряд із цим, препарат має потужні протизапальні властивості, що важливо в період відновлення.

Особливості структури активного компонента препарату ЕКЗІК дозволяють йому дов­ше утримуватися в місці нанесення, завдяки чому цей засіб можна використовувати рідше, ніж більшість зовнішніх антимікотиків (Матушевская Е.В., Свирщевская Е.В., 2014). Так, ЕКЗІК слід наносити на пошкоджену поверхню шкіри всього 1 раз на добу. Крім того, пацієнти можуть обирати найбільш зручну для них форму випуску препарату — крем або розчин.

Таким чином, фармацевти можуть впевнено рекомендувати вітчизняний безрецептурний препарат ЕКЗІК пацієнтам з грибковими захворюваннями шкіри, що потребують ефективного та доступного засобу для усунення цієї проблеми.

ЕКЗІК — краса в одязі й без нього!

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті