Обережно, шахраї: прикриваючись розпорядженнями МОЗ України, зловмисники продають незареєстрований препарат

Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) повідомляє про діяльність зловмисників, які пропонують препарат Normalize, який начебто рекомендується Міністерством для лікування артеріальної гіпертензії й серцево-судинних хвороб.

Насправді даний препарат не має державної реєстрації, тобто продається незаконно. Також МОЗ просить звернути увагу, що цей лікарський засіб не продається через мережу аптек МОЗ України й взагалі таких аптек не існує.

З метою збуту препарату шахраї створили спеціальні тематичні сторінки для торгівлі незаконним препаратом. За досить низьку ціну (від 1 до 49 грн.) зловмисники обіцяють нормалізацію тиску, усунення артеріальної гіпертензії за 1 курс, відновлення судин і захист від інфаркту й інсульту. Ця інформація є неправдивою.

Чому не варто вірити цій рекламі:

  • препарат Normalize продають незаконно. В Україні можна продавати лише ті ліки, що пройшли спеціальну перевірку й отримали державну реєстрацію. У Державному реєстрі лікарських засобів України цього препарату немає;
  • МОЗ України не рекомендувало цей препарат, а 93% його вартості не компенсується з держбюджету;
  • не існує онлайн-аптек МОЗ України — ні конкретної аптеки, ні мережі аптек. Не варто замовляти ліки поштою. Згідно із законом торгівля лікарськими засобами здійснюється винятково через аптечні заклади й не може провадитися дистанційно та за допомогою електронних засобів, а також поштою і через будь-які заклади, крім аптечних, та поза ними (постанова КМУ від 30.11.2016 р. № 929).

МОЗ України закликає бути обачними і не піддаватися на провокації зловмисників. Повідомити про ймовірний фальсифікат чи неякісний лікарський засіб можна за формою Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті