Відкрито провадження щодо скасування міжнародного іспиту з основ медицини для студентів-медиків

16 Липня 2019 12:40 Поділитися

За інформацією Окружного адміністративного суду міста Київ (далі — Суд), відкрито провадження, що стосується скасування міжнародного іспиту з основ медицини для студентів-медиків, який був затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 28 березня 2018 р. № 334.

Відповідний позов до Суду подали студентка Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна та народний депутат України Валерій Писаренко.

Відповідачем у справі визначено Кабінет Міністрів України (КМУ).

Позивачі зазначають, що запроваджений міжнародний іспит з основ медицини базується на програмах іноземних освітніх агентств із забезпечення якості вищої освіти, у той час як КМУ досі не затверджено перелік іноземних агентств, сертифікати яких визнаються в Україні.

Позивачі вважають, що в такій ситуації мають місце порушення Закону України «Про вищу освіту» та конституційного права громадян України на вищу освіту.

Суд ухвалив питання, що стосуються розгляду справи за правилами загального позовного провадження, та призначив підготовче засідання на 13 серпня 2019 р.

Варто нагадати, що 10 липня під час розширеного засідання Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти було обговорено питання щодо проблем організації та проведення міжнародного іспиту з основ медицини — IFOM–2019.

На засіданні студенти-медики виступили проти покарання у вигляді відрахування із закладів вищої освіти за умови, якщо не було складено іспит.

За матеріалами oask.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті