Takeda 15-й рік поспіль увійшла до рейтингу FTSE4Good Developed Index та 10-й рік поспіль — до MSCI ESG Leaders Index

Глобальна біофармацевтична компанія Takeda в 15-й раз поспіль увійшла до рейтингу FTSE4Good Developed Index. Це один із провідних світових рейтингів соціально відповідального інвестування (SRI), створений FTSE Russell*. Крім того, Takeda 10-й рік поспіль входить до MSCI ESG Leaders Index. Обидва рейтинги визначають компанії з найвищими показниками ESG — екологія, соціальна відповідальність та корпоративне управління.

Цьогоріч компанія Takeda отримала високі оцінки за посилення бізнес-практик ESG та надання вичерпної інформації щодо регулювання екологічних питань. Значного успіху досягла стратегія компанії «Доступ до лікарських препаратів» (Access to Medicines Strategy), яка спрямована на покращання якості життя та здоров’я людей у малозабезпечених країнах у всьому світі. У 2018 р. Takeda ввійшла до топ-5 компаній незалежного міжнародного рейтингу «Доступ до лікарських препаратів» (Access to Medicine Index), піднявшись відразу на 10 позицій (порівняно з 2016 р.).

У рейтингу FTSE4Good Developed Index компанія Takeda здобула найвищі бали в наступних напрямах: «Боротьба зі зміною клімату», «Відповідальність перед клієнтами» та «Корпоративне управління». Ініціативний підхід Takeda до розв’язання екологічних питань у глобальному масштабі включає, зокрема, встановлення чітких цілей для зменшення викидів вуглекислого газу.

За своїм загальним результатом у рейтингу Takeda перевершує середні показники фармринку в цілому та середні показники Японії у всіх трьох категоріях — екологія, соціальна відповідальність та корпоративне управління.

Рейтинг MSCI ESG Leaders Index відзначає успіхи Takeda у вирішенні проблем, пов’язаних із впливом викидів на навколишнє середовище, доступом до медичних послуг та боротьбою з корупцією. Takeda входить також і до інших ESG-рейтингів (рисунок).

Рисунок 
Позиції компаній Takeda у інших ESG-рейтингах

Щодо сталої вартості Takeda

Щорічний звіт щодо сталої вартості Takeda демонструє, як компанія долає найбільші світові виклики у сфері сталого розвитку в довгостроковій перспективі. Зазначені дані загалом є нефінансовими. Вони фокусуються на різноманітних зобов’язаннях Takeda щодо корпоративної соціальної відповідальності (CSR)/європейських стандартів ESG (сталий розвиток).

UA/TAK/0719/0029

За матеріалами прес-релізу
компанії Takeda в Україні


*FTSE Russell — незалежна компанія, яка належить Лондонській фондовій біржі та надає глобальні індексні та аналітичні рішення.
**Конкретна група або категорія інвестицій, які мають схожі характеристики.
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті