Навчально-практичний семінар «Національний класифікатор медичних виробів в РroZorro та законодавчі зміни в публічних закупівлях медичних виробів»

09 Жовтня 2019 3:15 Поділитися

5 лютого 2019 р. наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України (Мінекономрозвитку) № 159 було затверджено НК 024:2019 «Класифікатор медичних виробів», розроблений на основі міжнародної номенклатури медичних виробів (Global Medical Device Nomenclature – GMDN) з метою впровадження системи найменувань, яку застосовують для обміну інформацією щодо медичних виробів.

7 травня 2019 р. Мінекономрозвитку України було внесено зміни до наказу  від 17.03.2016 р. № 454 «Про затвердження Порядку визначення предмета закупівлі» в частині використання коду та назви медичного виробу відповідно до національного класифікатора НК 024:2019 «Класифікатор медичних виробів».

Наприкінці серпня 2019 р. НК 024:2019 «Класифікатор медичних виробів» було впроваджено в систему ProZorro в якості окремого поля, яке слід заповнювати замовникам на виконання наказу Мінекономрозвитку України № 454.

Нещодавно було також запущено пілотний проект ProZorro Market – інтернет-магазин для державних замовників, який працює поки що лише в м. Київ та Київській обл.

1 березня 2019 року ДП «Прозорро», ДУ «Професійні закупівлі», ДП «Медичні закупівлі України» та представники електронних майданчиків підписали Меморандум щодо реалізації даного пілотного  проекту.

Наказом ДП «Прозорро» від 22.04.2019 р. № 16 затверджено Інструкцію з використання ProZorro-market.

Централізовані закупівельні організації є адміністраторами ProZorro-market. Наразі серед них:

  • ДП «Медичні закупівлі України» – займається закупівлями медичних засобів;
  • ДУ «Професійні закупівлі» – займається закупівлями всіх інших товарів, окрім медичних.

Слід також відмітити, що 19 вересня 2019 р. Верховна Рада України прийняла в другому читанні і в цілому Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення публічних закупівель», яким у тому числі вносяться зміни в правове регулювання публічних закупівель медичних виробів.

У зв’язку з цими новаціями та на прохання учасників ринку Асоціація «Оператори ринку медичних виробів»™ (AMOMD™) спільно з компанією «МОРІОН» та «УКРКОМЕКСПО» запрошують вас взяти участь у навчально-практичному семінарі «Національний класифікатор медичних виробів в ProZorro та законодавчі зміни в публічних закупівлях медичних виробів».

Семінар буде корисним для суб’єктів господарювання на ринку медичних виробів, зокрема вітчизняних та іноземних виробників медичних виробів та їх розповсюджувачів (імпортерів, дистриб’юторів, аптечних закладів та ін.), які беруть участь у публічних закупівлях.

Семінар відбудеться в четвер, 24 жовтня 2019 р., у Києві.

Тривалість семінару: з 09:30 до 14:00 з перервою на каву-брейк.

Реєстрація учасників: з 9:00 до 9:30.

Місце проведення: конференц-зал готелю «БРАТИСЛАВА», вул. А. Малишка, 1 (М «Дарниця»).

Модератори:

  • Павло Харчик, президент Асоціації AMOMD, директор компанії «Калина медична виробнича компанія»;
  • Дар’я Бондаренко, виконавчий директор Асоціації AMOMD.

Підтверджені доповідачі:

  • Наталія Шимко, заступник директора департаменту регулювання публічних закупівель – начальник відділу політики публічних закупівель Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства;
  • Тетяна Коба, експерт з публічних закупівель, радник екс-виконувача обов’язків міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун;
  • Віталій Овсянніков, менеджер з регіонального розвитку ДП «Медичні закупівлі України».

Запрошені доповідачі:

  • представник Державного українського об’єднання «Політехмед» МОЗ України як розробник НК 024:2019 та надавач роз’яснень щодо його положень;
  • представник ДП «Прозорро».

Також програмою буде передбачено традиційний блок «Q&A»: усі зареєстровані учасники зможуть завчасно підготувати перелік питань, пов’язаних із обігом медичних виробів, та отримати відповідь на них під час семінару.

Крім того, після завершення семінару буде сформульовано висновки та рекомендації, а всім слухачам будуть видані сертифікати, що є невід’ємною частиною підтвердження проходження навчання для внутрішніх аудиторів системи управління якістю на підприємстві.

Робоча мова семінару: українська.

Вартість участі: 2500 грн. без ПДВ.

Знижки на участь:

  • колективна знижка (за участь більше ніж 1 представника): для всіх учасників, крім першого – знижка 10%;
  • членська знижка (лише для членів Асоціації AMOMD) – знижка 15%.

Також можлива віддалена участь у даному заході через наявну опцію «вебінар».

Для реєстрації заповніть, будь ласка, заявку, що додається.

З питань реєстрації та умов участі, будь ласка, звертайтеся

  • до Юлії Гуленко, менеджера конференцій «УКРКОМЕКСПО», +38 (044) 585-97-10, внутр. – 313, e-mail: [email protected];
  • або до представників прес-служби Асоціації +38 (044) 360-63-26, e-mail:  [email protected]

Ми раді будемо бачити вас і ваших колег серед учасників заходу!

ЗАЯВКА НА УЧАСТЬ У
СЕМІНАРІ

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті