Розумний вибір за розумні гроші: Кетоконазол-Фармекс проти мікозу у жінок

Захворювання піхви, обумовлені грибковою інфекцією, відмічають у 30–40% випадків розвитку інфекційних уражень зовнішніх статевих органів (вульви і піхви) і їх число неухильно збільшується. Ця проблема суттєво знижує якість життя жінки і може призвести до ускладнень під час вагітності (Торчинов А.М., Мазуркевич М.В., 2007). При цьому для грибкових інфекцій характерний частий розвиток рецидивів, що робить вибір ефективного та доступного за ціною антимікотика вкрай важливим.

Сьогодні в розпорядженні лікарів є цілий арсенал протигрибкових лікарських засобів, що включає препарати, які діють на різних етапах життєдіяльності грибів. Так, згадані препарати можуть мати фунгіцидну або фунгістатичну дію. Фунгіцидна активність проявляється в безпосередньому пошкодженні клітини гриба, що призводить до його швидкої загибелі. У свою чергу, фунгістатична дія виявляється в порушенні синтезу різних компонентів клітинної мембрани гриба. Тому з метою повної ерадикації збудника і зниження ризику рецидивування захворювання доцільно зупинити свій вибір на препараті, що виявляє одночасно і фунгі­статичний, і фунгіцидний ефекти. Таким препаратом є кетоконазол, що проявляє активність щодо дерматофітів (Trichophyton spp., Epidermophyton floccosum, Microsporum spp.), дріжджових грибів (Candida spp., Pityrosporum spp.) та стафілококів і стрептококів.

На українському ринку наявний ряд препаратів, діючою речовиною яких є кетоконазол. При цьому найдоступнішим за ціною серед них є вітчизняний препарат Кетоконазол-Фармекс*. Препарат показаний для лікування гост­рого і хронічного рецидивуючого мікозу піхви, а також профілактики грибкових інфекцій піхви при зниженій резистентності організму та на фоні лікування препаратами, які порушують нормальну мікрофлору піхви. Придбати Кетоконазол-Фармекс № 5 і № 10 дуже просто, його можна замовити за доступною ціною в аптечній мережі «Аптека24», для цього достатньо просто перейти за посиланням.

Кетоконазол-Фармекс: розумний вибір за розумні гроші!

ФАРМЕКС ГРУП —

це багаторівневий контроль якості продукції, який охоплює всі стадії виробничого циклу і відповідає вимогам GМР, власний Центр фармацевтичних розробок, обладнаний найсучаснішим технологічним й аналітичним устаткуванням, що дозволяє розробляти склад, технології та методики контролю якості лікарських засобів відповідно до високих міжнародних вимог; фізико-хімічна лабораторія, мікробіологічна лабораторія, лабораторія біологічних методів аналізу, лабораторія валідації; сумарний обсяг інвестицій у будівництво та обладнання комплексу становив більше 100 млн дол. США; 8 років досвіду виробництва.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
*У групі G01AF11 «Кетоконазол» за підсумками жовтня 2019 р. за даними аналітичної системи дослідження ринку «PharmXplorer»/«Фармстандарт» компанії «Proxima Research».

Інформація для професійної діяльності медичних і фармацевтичних працівників

КЕТОКОНАЗОЛ-ФАРМЕКС. Склад. Кетоконазолу 400 мг. Лікарська форма. Песарії. Код АТХ G01A F11. Показання. Лікування гострого та хронічного рецидивуючого мікозу піхви. Профілактика грибкових інфекцій піхви при зниженій резистентності організму та на тлі лікування препаратами, які порушують нормальну мікрофлору піхви. Протипоказання. Індивідуальна підвищена чутливість до будь-яких компонентів лікарського засобу, вагітність (I триместр). Побічні реакції. Можливі гіперемія та подразнення слизової оболонки піхви, свербіж піхви в місці введення песарія, алергічні реакції (шкірний висип, кропив’янка). У поодиноких випадках може виникнути нудота, запаморочення. Р.п. UA/13582/01/01 необмежений з 24.01.2019 р. З повною інформацією про препарат можна ознайомитися в інструкції для медичного застосування.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Останні новини та статті