Розроблено зміни до критеріїв щодо визначення ліків, заборонених до рекламування

21 січня на сайті МОЗ України для громадського обговорення оприлюднено проєкт наказу Міністерства, яким пропонується внести зміни до Критеріїв, що застосовуються при визначенні лікарських засобів, рекламування яких заборонено, затверджених наказом МОЗ України від 06.06.2012 р. № 422.

Змінами пропонується дозволити змінювати статус рекламування лікарського засобу не лише при його державній реєстрації, але й під час внесення змін до його реєстраційних матеріалів.

Також пропонується, щоб під час прийняття рішення про віднесення лікарського засобу до ліків, рекламування яких заборонено, з внесенням відповідної інформації до Державного реєстру лікарських засобів України враховувалися випадки, коли торговельна назва препарату є такою ж або містить у складі назву лікарського засобу, що відпускається за рецептом.

Як зазначається в супровідній документації до проєкту документа, даною нормою пропонується врегулювати ситуації щодо відсутності заборони рекламування лікарських засобів з однаковою торгівельною назвою, але з різним дозуванням та пакуванням.

Також змінами пропонується заборонити рекламування лікарських засобів, які застосовуються для лікування жінок у період вагітності та годування груддю, а також для лікування дітей віком до 12 років. Чинна редакція натомість передбачає заборону рекламування ліків тільки якщо вони призначаються виключно для зазначених категорій пацієнтів.

Проєкт наказу потребує погодження з Державною регуляторною службою України і Уповноваженим Верховної Ради з прав людини та проходження процедури державної реєстрації в Міністерстві юстиції України. В разі його прийняття він набуде чинності з дня офіційного опублікування.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті