Посилення захисту осіб з інвалідністю: набули чинності зміни у встановленні пандусів

12 лютого набув чинності Закон України від 16 січня 2020 р. № 473-IX «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» (далі — Закон) щодо посилення захисту осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення при здійсненні містобудівної діяльності» у зв’язку з опублікуванням в офіційному виданні Верховної Ради України, газеті «Голос України» від 12.02.2020 р. № 27.

Законом доповнено Закон України від 17.02.2011 р. № 3038‑VI «Про регулювання містобудівної діяльності» нормами, які, зокрема, дозволяють облаштовувати засобами безперешкодного доступу осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, такими як пандуси, будь-які об’єкти житлово-комунального та громадського призначення, їх комплекси та частини, без наявності відповідного документа, що засвідчує право власності чи користування земельною ділянкою.

Окрім цього, Законом передбачено, що орган державного архітектурно-будівельного контролю відмовлятиме у видачі сертифіката, у тому числі щодо доступності об’єкта для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Також розширюється понятійний апарат закону № 3038 такими термінами, як «засоби безперешкодного доступу до об’єктів» та «маломобільні групи населення».

У Законі зазначається, що порядок влаштування засобів безперешкодного доступу до об’єктів або їх розумного пристосування встановлюватиме Кабінет Міністрів України.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті