Розроблений Мінекономіки план приватизації ДП «Укрспирт» підтримано народними депутатами

Міністерство розвит­ку економіки, торгівлі та сільського господарства України (Мін­економіки) інформує про те, що 18 лютого 2020 р. на засіданні Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики відбулося обговорення розробленого відомством плану роботи з підготовки до приватизації ДП «Укрспирт». У заході взяли участь міністр Тимофій Милованов та його заступники Юлія Свириденко і Тарас Висоцький, а також представник ДП «Укрспирт» — тимчасово виконуючий обов’язки директора Сергій Блескун.

Зокрема, за повідомленням Мінекономіки, С. Блескун розповів про стратегію приватизації 41 підприємства ДП «Укрспирт», для чого необхідно закінчити реєстрацію майна спиртових заводів, що належать йому, і передати його на приватизацію до Фонду державного майна України із можливістю не завершувати реорганізацію підприємств. Зазначається, що наразі даний механізм має дозволити здійснити передачу об’єктів на приватизацію якнайшвидше.

Заступник міністра Т. Висоцький зазначив, що в 2020 р. заплановано передати до Фонду державного майна України перші 36 підприємств ДП «Укрспирт», в яких усе майно зареєстроване, до 15 травня — що частково зареєстроване, решту — 5–16 червня, а підприємства концерну «Укрспирт» — до 1 липня. Фонд, у свою чергу, має підготувати їх до продажу та виставити на аукціони за допомогою системи ProZorro.

Нагадаємо, що підписаний Президентом у грудні 2019 р. Закон України від 03.12.2019 р. № 318-IX «Про внесення змін до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» щодо лібералізації діяльності у сфері виробництва й обігу спирту етилового» вводиться в дію 1 липня 2020 р. Ним скасовується державна монополія на виробництво спирту, зокрема як лікарського засобу, а також для медичних і ветеринарних цілей, оскільки приватні компанії зможуть отримати ліцензію на виробництво спирту.

За матеріалами me.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті