ЛІВ.52® — всесвітньо визнаний препарат для охорони здоров’я вашої печінки

Печінка — найбільший внутрішній орган нашого організму, який нерідко порівнюють з фільтром, що захищає нас від несприятливих впливів зовнішнього середовища. Вона приймає кров, насичену токсичними речовинами і продуктами життєдіяльності мікроорганізмів, а віддає очищену, зі збалансованим складом. Насправді печінка виконує більше 500 фізіологічних функцій, тому її роль у забезпеченні нашого здоров’я важко переоцінити. На жаль, цей життєво важливий орган має обмежені ресурси, тому підвищені навантаження на печінку можуть викликати порушення її функцій. Результат порушення в роботі цього органу позначається на всьому організмі. Як зрозуміти, що здоров’я печінки під загрозою? Як зберегти або відновити нормальну роботу печінки? Про це й піде мова далі.

Печінка — головний орган нашого організму

Печінка відіграє важливу роль у нашому організмі. Вона знешкоджує токсичну дію лікарських засобів, алкоголю, алергенів та ін., переробляючи їх у безпечні форми або знищує. Печінка бере активну участь в обмінних процесах білків, жирів, вуглеводів, гормонів, вітамінів та мікроелементів, забезпечуючи їх метаболізм. Таким чином печінка позитивно впливає на підвищення імунітету, підтримку нормального вмісту глюкози, білірубіну, холестерину в плазмі крові. Для надлишків речовин печінка служить своєрідним депо, зберігаючи їх до моменту появи потреби. У подальшому не потрібні печінці кінцеві продукти метаболізму виводяться в жовч.

Жовч — перший помічник печінки

Жовч – це рідина, яка продукується клітинами печінки та сприяє виконанню її видільної функції. Холестерин, білірубін і ряд інших речовин не можуть фільтруватися нирками і їх виділення з організму відбувається через жовч. Також за допомогою жовчі з організму виводяться різноманітні метали, стероїди та глутатіон (Маев И.В., Самсонов А.А., 2005). Рух жовчі від гепатоцитів відбувається по жовчовивідним шляхам у жовчний міхур та дванадцятипалу кишку. Таким чином, жовч допомагає печінці очищувати організм від зайвого. Окрім того, жовч регулює процеси травлення у кишечнику: нейтралізує дію пепсину, створюючи лужне середовище, бере участь в емульгації жирів, активує моторику кишечнику та продукцію слизу. Також жовч протидіє адгезії бактерій, захищаючи організм від інфекцій.

Захворювання печінки супроводжуються порушеннями жовчовивідної системи

Печінка, жовчовивідні шляхи та жовчний міхур діють разом і залежать один від одного, тому і входять до єдиної гепатобіліарної системи. Відомо, що в разі порушення роботи печінки часто страждає саме процес продукції жовчі. У такому випадку захворювання печінки ускладнюється та під загрозу потрапляє здоров’я багатьох систем і органів. Так, порушення роботи гепатоцитів призводить до синтезу неповноцінних жовчних міцел з підвищеним вмістом холестерину та зниженою кількістю фосфоліпідів, що разом з перенасиченням жовчі холестерином призводить до формування осаду з кристалів холестерину. Це негативно впливає на серцево-судинну систему, а згодом може спричиняти утворення каменів у жовчному міхурі (Гаус О.В., Ахмедов В.А., 2014).

Комплексна допомога – надійний підхід

Цікавий факт — тканини печінки не мають больових рецепторів і в цілому мають малу кількість нервових закінчень. Тож ви навряд чи відчуєте, що з печінкою щось не так. Про «несправність» у роботі печінки нам сигналізує саме жовчовивідна система. Оскільки порушення жовчовиділення зумовлюють проблеми з травленням, слід звернути увагу на наявність таких симптомів, як втрата апетиту, важкість або дискомфорт після вживання їжі, відчуття раннього насичення після прийому їжі, гіркота в роті, нудота. Порушення можуть супроводжуватися метеоризмом та порушенням дефекації. Люди в такому стані часто відчувають слабкість та підвищену втомлюваність. Також є характерним тяжкість та біль у правому підребер’ї. Таким чином, жовчовивідна система сигналізує про порушення роботи печінки та гепатобіліарної системи. У такому разі організм потребує своєчасного і комплексного лікування.

ЛІВ.52 — комплекс рослинних компонентів для нормалізації роботи печінки та жовчовивідної системи

Для комплексного лікування та профілактики захворювань печінки й порушень жовчовивідної системи було створено лікарський препарат Лів.52 на основі рослинної сировини. До його складу входить 7 лікарських рослин: каперці трав’янисті, цикорій дикий, пасльон чорний, касія західна, терміналія аржуна, тамарикс кальський, деревій звичайний.

ЛІВ.52 захищає печінку від пошкодження токсинами (алкоголь, лікарські засоби тощо), стимулює її роботу та сприяє відновленню гепатоцитів. Препарат стимулює біосинтез білків та фосфоліпідів, зменшує жирові та фіброзні зміни, покращує внутрішньоклітинний обмін. ЛІВ.52 стимулює виведення кінцевих продуктів метаболізму завдяки своїй жовчогінній дії, покращує кишкове травлення і засвоєння їжі, сприяє покращенню роботи кишечнику, усуває біль, спазм, здуття. Препарат покращує скоротливу функцію жовчного міхура та перешкоджає утворенню каменів. При алкогольному ураженні печінки препарат знижує рівень етанолу в крові і сечі, покращує здатність організму розщеплювати етанол та прискорює виведення продуктів його метаболізму.

ЛІВ.52 показаний до застосування для профілактики і комплексного лікування різних хронічних дифузних захворювань печінки та жовчовивідних шляхів. ЛІВ.52 підвищує рівень цитохрому Р450, завдяки чому буде актуальним при токсичному впливі таких ліків, як нестероїдні протизапальні препарати, антибіотики, гормональні засоби, антагоністи кальцію та ін. Застосування ЛІВ.52 є доцільним для прискорення одужання після тяжких захворювань та операцій, при жирових гепатозах та алкогольному ураженні печінки, при холецистоангіохоліті та дискінезії жовчовивідних шляхів.

ЛІВ.52 — всесвітньо визнаний засіб, перевірений часом

Ще на початку 1950-х років безліч зразків рослинних комплексів брали участь у випробуваннях при створенні ЛІВ.52. Цифра 52 у назві препарату — це порядковий номер зразка, який під час розробки лікарського засобу продемонстрував найвищу ефективність. Зараз ЛІВ.52 — всесвітньо визнаний препарат для охорони здоров’я печінки, який зареєстрований і продається у 65 країнах світу. Більше 60 років препарат використовується у світі. За цей час ефективність та безпеку застосування ЛІВ.52 було вивчено у понад 300 клінічних дослідженнях. Результати клінічних досліджень створили власну доказову базу. Завдяки позитивному досвіду застосування, у світі щосекунди реалізується 1 упаковка ЛІВ.52, щорічно — близько 50 млн упаковок.

У віці від 14 років Лів.52 призначають по 2 таблетки 3 рази на добу. Тож денна вартість лікування в Україні становить близько 8 грн, упаковки вистачає на 16 днів лікування. Дітям віком 6–14 років призначають по 1 таблетці 3 рази на добу. У такому разі денна вартіть лікування становитиме близько 4 грн, а упаковки вистачить на 33 дні лікування*.

Компанія Himalaya  — виробник препарату ЛІВ.52

Himalaya — індійська фармацевтична компанія, заснована в 1930 р. Займається розробкою комплексних рослинних препаратів для більш ніж 75 країн світу. Має власний науково-дослідний центр. На даний момент її портфель налічує понад 90 препаратів. У розробку кожного лікарського засобу інвестують близько 12 років роботи. На виробничих потужностях Himalaya випускають 10 млн таблеток щодня.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
*Згідно з даними аналітичної системи дослідження ринку «PharmXplorer»/«Фармстандарт» компанії «Proxima Research», з урахуванням середньозваженої вартості 1 упаковки Лів.52 №100 — 131,92 грн станом на січень 2020 р.
Інформація для професійної діяльності медичних і фармацевтичних працівників. ЛІВ.52® Виробник. Хімалая Драг Компані. Р.п. UA/2292/01/01 термін дії необмежений з 17.10.2019 р. З інформацією про препарат можна ознайомитися в інструкції для медичного застосування.
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Останні новини та статті