ВООЗ бачить «потенційно позитивні дані» щодо методів лікування COVID-19

12 травня 2020 р. Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) заявила, що деякі види лікування, схоже, обмежують тяжкість перебігу COVID-19, а також зменшують тривалість захворювання. На сьогодні ВООЗ зосереджена на вивченні більше 5 найбільш перспективних підходів до терапії COVID-19.

ВООЗ, що базується у Женеві, очолює глобальну ініціативу із розробки безпечних та ефективних вакцин, тестів і лікарських засобів для профілактики, діагностики та лікування COVID-19.

«У нас дійсно є деякі методи лікування, які, схоже, на дуже ранніх стадіях дослідження обмежують тяжкість або тривалість хвороби, але у нас немає нічого, що може вбити або зупинити вірус», — зазначила представник ВООЗ Маргарет Харріс (Margaret Harris) на брифінгу, говорячи про дослідження лікарських засобів.

«У нас дійсно є потенційно позитивні дані, але нам потрібно бачити більше даних, щоб бути на 100% впевненими в тому, що ми можемо вибрати це лікування замість іншого», — додала спікер.

Варто відзначити, що М. Харріс застерегла від очікувань щодо вакцини, повідомивши, що коронавіруси в цілому «дуже підступні віруси», проти яких «важко виробляти вакцини». Наразі розробляється більше ніж 100 потенційних вакцин від COVID-19, кілька з них проходять клінічні випробування.

У квітні 2020 р. ВООЗ повідомила, що вакцину від коронавірусу в найближчий рік чекати не варто.

За матеріалами www.reuters.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті