9 з 10 пацієнтів з рідкісними захворюваннями вимушені перервати лікування через пандемію COVID-19

За даними дослідження Європейської організації з лікування рідкісних захворювань «EURORDIS», з початку пандемії COVID-19 багато з пацієнтів з рідкісними захворюваннями стикаються із перешкодами в отриманні необхідної їм медичної допомоги. 9 з 10 пацієнтів вимушені перервати лікування.

Серед респондентів, які повідомили про вимушене переривання терапії, 6 з 10 вважають, що це може зашкодити їх здоров’ю, 3 з 10 вважають, що це може бути небезпечним для їх життя.

Більше половини пацієнтів, які потребували операції або трансплантації, повідомили про перенесення або скасування хірургічного втручання, 8 з 10 звітували про перенесення або скасування заходів з реабілітаційної терапії.

Пацієнти, які отримували медичну допомогу в госпітальних умовах, зазнають окремих труднощів. Так, кожен третій з 10 таких пацієнтів повідомляв про неможливість отримання такої допомоги.

Кожен другий респондент отримував онлайн-консультації з початку пандемії. Майже кожен дев’ятий з 10 таких пацієнтів задоволений та стверджує, що цього було достатньо або дуже корисно.

Участь у дослідженні взяли більше 5 тис. пацієнтів з різними рідкісними захворюваннями з країн — членів ЄС. Результати дослідження базуються на відповідях респондентів у період 18–28 квітня 2020 р.

За матеріалами www.eurordis.org

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті