Наказ МОЗ від 27.09.2010 р. № 813

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ
НАКАЗ
від 27.09.2010 р. № 813
ПРО ЗАПРОВАДЖЕННЯ СИСТЕМИ СТАНДАРТИЗАЦІЇ МОЗ УКРАЇНИ

Відповідно до статей 2 та 10 Закону України «Про стандартизацію», статей 4, 5, 8–10 Закону України «Про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінки відповідності», постанови Кабінету Міністрів України від 02.11.2006 р. № 1542 «Про затвердження Положення про Міністерство охорони здоров’я України», п. 4 Національного плану розвитку системи охорони здоров’я на періо­д до 2010 року, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13.06.2007 р. № 815 та Галузевої програми стандартизації медичної допомоги на період до 2010 року, затвердженої наказом Міністерства охорони здоров’я України від 25.06.2008 р. № 341, наказую:

1. Запровадити у сфері охорони здоров’я систему стандартизації Міністерства охорони здоров’я України.

2. Першому заступнику Міністра В.В. Лазоришинцю, у місячний термін з дня набрання чинності цим наказом, забезпечити організацію розробки Положення про систему стандартизації Міністерства охорони здоров’я України із визначенням таких напрямків стандартизації:

2.1. Фармацевтична продукція, що включає лікарські засоби, проміжну та нерозфасовану продукцію при їх виробництві, допоміжні речовини, процеси чи послуги на етапах розробки, дослідження, реєстрації та обігу лікарських засобів.

2.2. Медична продукція, в тому числі вироби медичного призначення.

2.3. Медична допомога, зокрема, медичні технології, якість медичної допомоги, у тому числі матерям, дітям, санаторно-курортної допомоги населенню, фармакотерапії, формулярної системи тощо.

2.4. Стандарти підготовки медичних і фармацевтичних кадрів в навчальних медичних закладах.

3. Заступникам Міністра відповідно до розподілу обов’язків затверджених наказом МОЗ від 29.06.2010 р. № 361-к «Про затвердження розподілу функціональних обов’язків між Міністром охорони здоров’я України, першим заступником Міністра охорони здоров’я України — головним державним санітарним лікарем України та заступниками Міністра» протягом трьох місяців з дня набрання чинності цим наказом:

3.1. Забезпечити розробку та затвердження положень про ради стандартизації за визначеними напрямками, а також затвердження їх персонального складу;

3.2. Визначити структурні підрозділи МОЗ та підпорядковані йому головні або базові організації, що відповідають за проведення робіт зі стандартизації за напрямками або конкретною тематикою у визначених напрямках;

3.3. Забезпечити розробку та затвердження основоположних стандартів, що регламентують систему стандартизації МОЗ за кожним з напрямків.

4. Управлінню справами Міністерства охорони здоров’я України (Бачинському В.Й.) довести цей наказ до відома всіх відповідальних осіб, структурних підрозділів МОЗ визначених у цьому наказі.

5. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Міністр З.М. Митник
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті