«Охорона здоров’я 2010» — медична виставка №1 в Україні!

У Києві в Міжнародному виставковому центрі з 12 по 15 жовтня 2010 р. відбулася XIX Міжнародна спеціалізована виставка «Охорона здоров’я 2010». Організаторами заходу виступили ДП «Прем’єр Експо» (Україна), «ITE Group Plc.» (Великобританія), «GIMA» (Німеччина).

За традицією співорганізатором виставки було Міністерство охорони здоров’я України, за офіційної підтримки Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, НАМН України, Київської міської державної адміністрації. Генеральним інформаційним партнером виступила компанія «МОРІОН».

Можливість ознайомитися з останніми надбаннями медичної науки й техніки відвідувачам виставки «Охорона здоров’я 2010» надали 250 компаній з 28 країн, національні павільйони організували виробники з Австрії, Німеччини, Китаю, Південної Кореї, Росії та України.

Організатори заходу пишаються тим, що проект «Охорона здоров’я» є вузькоспеціалізованим виставковим заходом в Україні та дійсним членом UFI (Союз міжнародних виставок та ярмарків). Це свідчить в першу чергу про те, що медична виставка не тільки успішно виконує своє головне завдання — сприяє розвитку вітчизняної медичної галузі, — вона також є ефективним інструментом просування як світових брендів на ринку України, так і національного продукту на міжнародному ринку.

Виставка «Охорона здоров’я 2010» — це:

  • найбільша в Україні міжнародна медична виставка;
  • можливість взяти активну участь у розвит­ку медичної інфраструктури;
  • просування українського медичного продукту на вітчизняний та міжнародний ринки;
  • комплексний аналіз медичних ресурсів;
  • можливість зазирнути в майбутнє — про­аналізувати прийоми роботи галузевих компаній, представлені на виставці;
  • оптимальний спосіб донести до кінцевих споживачів інформацію про продукти й послуги, пов’язані з новітніми досягненнями медіндустрії;
  • можливість ознайомитися із пропозиціями й ціновими пріоритетами на медичному ринку;
  • ідеальне місце для просування нового продукту на ринок України й пошуку шляхів його подальшої презентації за кордоном;
  • насичена ділова програма (конференції, семінари, презентації, інші спеціалізовані заходи).

Серед компаній, представлених на виставці, були такі флагмани галузі в країні та за її межами, як ЗАТ «Медапаратура КПО», ДП «АТ «Радмір», НДЦ «Сканер», НВО «Телеоптик», «Компанія ЮТАС», ТОВ «Укртелемед», СП «Укрмедтехніка», ТОВ «Укрмед», ТОВ «Біомед», «Кіберклініка Спіженка», «Vamed Engineering GmbH» та інші.

Були представлені такі традиційні тематичні розділи: Медика, Фарма, ТехФарм, Лабораторія, Медицина катастроф, Оптика, Краса та здоров’я.

Цьогоріч виставка «Охорона здоров’я 2010» зайняла площу в 6700 м2, її досягнення змогли оцінити 10 525 відвідувачів, 90% з них — фахівці і керівники медичної галузі.

В урочистій церемонії відкриття заходу взяли участь заступник міністра охорони здоров’я Олександр Гудзенко; голова підкомітету з питань законодавчого забезпечення державної політики охорони громадського здоров’я, розвитку фармації та здійснення фармацевтичної діяльності Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Юрій Гайдаєв; головний вчений секретар, член-кореспондент НАМН України Володимир Міхньов; віце-директор Німецького промислового союзу з оптичних, медичних та мехатронних технологій «Spectaris» Надін Бенад та директор виставки Тамара Знайко.

Відкрив церемонію О. Гудзенко. Україна вважається державою з розвиненим науковим потенціалом, яка володіє сучасними виробничими потужностями, інноваційними технологіями, зокрема і в галузі охорони здоров’я, а також у фармацевтичній індустрії. На думку виступаючого, щоб забезпечити необхідний рівень здоров’я наших співвітчизників потрібна, передусім, злагоджена та ефективна робота усіх структур, які мають до цього відношення. «І хоча в охороні здоров’я існує чимало нагальних проблем (недосконала законодавча база, недостатнє фінансування науки, недостатній соціальний та правовий захист працівників охорони здоров’я, невпроваджена страхова медицина тощо), Президент і уряд роблять усе можливе для їх розв’язання. Це передусім забезпечення населення України якісними сучасними і доступними ліками та послугами. Адже для всіх нас важливо, щоб люди були здоровими, — зазначив заступник міністра.

Ю. Гайдаєв зробив екскурс в історію виставки, яка протягом усіх років свого існування набирала потужності, а нині перетворилася на мегапроект світового значення. Народний депутат відзначив позитивні зрушення у співвідношенні зарубіжних і вітчизняних виробників на виставковій площі на користь останніх. Саме завдяки зусиллям виробників медичного обладнання чимало наших спеціалістів мають можливість визначитися із орієнтирами на майбутнє і вже сьогодні взяти на озброєння досягнення сучасної медицини. Повертаючись думкою до вітчизняних підприємців, доповідач наголосив, що експозиція, де представлена українська техніка, збільшується кількісно і якісно із року в рік, демонструючи тим самим свою конкурентоспроможність на світовому рівні. Крім того, наявне на виставці вітчизняне обладнання дозволяє говорити про зростання потенціалу української медичної промисловості. «Нині в системі охорони здоров’я медична техніка зношена на 60–70%, а оновлення її, на жаль, становить не більше 10%. Та після такої демонстрації національних досягнень, вітчизняне (і ліки, і апаратура) буде придбаватися закладами охорони здоров’я саме за бюджетні кошти», — висловив впевненість Ю. Гайдаєв.

Також він зазначив, що інвестиції у здоров’я не тільки вигідні, а й вкрай необхідні, особливо в країні, яка має економічні труднощі і повинна їх розв’язувати. Одним із варіантів цього є впровадження високих технологій, зокрема в охорону здоров’я. «Сучасні технології розширюють можливості медицини і створюють умови для високоефективної діагностики і лікування нашого населення. Подальший розвиток медичних технологій — запорука прогресу всієї медичної галузі, тому ця виставка для всіх нас має національне значення», — підкреслив він.

Форумом, який завжди підтримується НАМН та Міністерством охорони здоров’я України, назвав виставку А. Міхньов. Це пов’язане передусім з тими кроками вперед, які щоразу робить медична галузь. Сьогодні лише в системі НАМН України працює 36 наукових установ, які проводять дослідження у плані розробки нових напрямів сучасного лікування і діагностування поширених захворювань, а також надають високо­кваліфіковану допомогу хворим. Тому вчені дуже зацікавлені у продуктивній роботі виставки та важливих заходів у її рамках для представників практикуючої медицини. Виставка дає можливість бачити розробки з багатьох країн світу, спілкуватися, обмінюватися досвідом. Тут поєднуються виробничі і споживчі інтереси.

Н. Бенад привітала учасників виставки від себе особисто і від імені канцлера Німеччини Ангели Меркель. Ця країна приділяє значну увагу розвитку саме медичної техніки, адже понад 50% виробів іде на експорт, а отже це вимагає чіткої відповідальності перед споживачами. Україна є одним із важливих партнерів Німеччини у плані забезпечення вітчизняної медицини технікою, яка асоціюється у нашого споживача з еталоном якості.

Від організаторів виступила Т. Знайко: «Протягом року дружна команда організаторів готувалася до відкриття виставки, і ми раді, що серед її учасників чимало давніх партнерів, які за всі ці дев’ятнадцять років не зрадили, а навпаки — підтримали своєю участю цей захід, який для багатьох став провідником світових і вітчизняних досягнень у медицині, свідченням високого рівня і професійного зростання».

Виконавчий директор компанії «Fresenius Medical Care Deutschland GmbH» Домінік Венер під час церемонії відкриття запропонував уряду інвестиційний проект по будівництву 10 діалізних центрів у містах України, вартість якого становить 30–35 млн євро.

Під час відкриття одного з таких центрів Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Ганс Юрген Гаймзьот зазначив, що у нашій країні не вистачає інвестицій у галузь охорони здоров’я. Україна та Німеччина можуть дуже успішно співпрацювати в цьому напрямку, що доводить на своєму прикладі компанія «Fresenius Medical Care Deutschland GmbH».

Австрія представила на виставці такі компанії: «Expo Austria», «Nowicky Pharma Medtrust», «West Medica», «Vamed Engineering GmbH».

У павільйоні Китаю — компанії «Beijing Choice Electronic Technology Co, Ltd», «Shanton Institute of Ultrason», «Shenzhen Emperor Electonic Technology Co, Ltd».

Серед виробників Німеччини були присутні такі компанії: «Bode Chemie Hamburg», «Draeger Medical Ag&Co. Kg», «Fresenius Medical Care Deutschland GmbH», «Intermed», «Physiomed Elektromedizin Ag», «Spectaris (German Industry Association For Optical, Medical And Mechatronical Technologies Ev)», «Zimmer Medizinsysteme GmbH».

У російському павільйоні можна було ознайомитися з експозиціями ЗАТ «АМіК», «Dgm Pharma-Apparate Handel Ag», ТОВ «Полісан», ТОВ «Вектор-Бест», ТОВ «МЗКРС «Шовні матеріали», ТОВ «Агат-Мед», ЗАТ «Конмет-Холдинг».

Україну традиційно представили ТОВ «Біо­мед», ТОВ «Укрмед», «Кіберклініка Спіженка», ЗАТ «Укрмедтехніка», ВАТ «Гемопласт», ТОВ «Європейська медична спілка», ЗАТ «Мед­апаратура», ТОВ «Медгрант», ТОВ «Телеоптик», ТОВ «Профімед».

Приємно зазначити, що «Охорона здоров’я» вже багато років заслужено утримує звання найбільшої та найавторитетнішої в країні загальногалузевої виставки, що підтверджується давньою і тісною кооперацією з багатьма компаніями-учасниками. Тому в 2010 р. компанії ТОВ «Укр­мед», СП «Укрмедтехніка» і ТОВ «Біомед» отримали особливі призи від ДП «Прем’єр Експо» за партнерство та багаторічну співпрацю.

Компанія «Укрмед» представила на виставці провідну європейську групу «Vamed Engineering Gmbh&Co Kg», офіційним партнером якої вона є.

Європейська група «Vamed Engineering Gmbh&Co Kg» спеціалізується на проектуванні, будівництві, оснащенні та менеджменті комплексних закладів охорони здоров’я «під ключ». Протягом 25 років успішної роботи «Vamed» реалізувала в 50 країнах світу приблизно 500 медичних проектів, що включали такий спектр робіт, як розробка та інжиніринг, будівництво, оснащення, випробування та запуск в експлуатацію, фінансування.

Національний виробник — завод «Радмір» — представив низку досягнень:

  • ультразвукові діагностичні прилади серії «ULTIMA» (стаціонарні та портативні);
  • цифрові мамографічні комплекси «МАДИС» (малогабаритні);
  • цифрові мамографічні комплекси «СИМА» (стаціонарні з високою розподільчою здатністю);
  • комплекси локальної мікрохвильової гіпертермії передміхурової залози та простатитів «АЛМГП»;
  • фізіотерапевтичне обладнання.

Виставка «Охорона здоров’я 2010» супроводжувалася великою науковою програмою семінарів, презентацій та конференцій, у тому числі:

  • конференція «Радіохірургічний метод лікування злоякісних пухлин», організована «Кіберклінікою Спіженка» та ДП «Прем’єр Експо». З доповідями виступили академік Ю.П. Спіженко, а також кандидат медичних наук Т.І. Чеботарьова (доповідь «Переваги, особливості та можливості радіохірургічного лікування пухлин»);
  • семінар «Лікарня майбутнього» — компанія «Vamed Engineering GmbH» (Австрія), яка будує лікувальні центри нового типу по всьому світу, представила свою модель організації та будівництва багатофункціонального центру, де пацієнти зможуть пройти всі стадії лікування — від сучасної діагностики до реабілітації;
  • «Імунобіологічні і гомеопатичні препарати нового покоління (фірми «Санум-Кельбек»)»;
  • «Емболізація маткових артерій — сучасний метод лікування міоми матки». З доповіддю виступив І.В. Альтман, кандидат медичних наук, старший науковий співробітник, генеральний секретар МАЕХІР (Міжнародної асоціації ендоваскулярної хірургії та інтервенційної радіології);
  • II Міжнародна конференція SPA&Medical’10 — конференція для керівників і менеджерів SPA-центрів, SPA-салонів, SPA-готелів, SPA-курортів, wellness-центрів, для лікарів та власників санаторіїв, санаторіїв-профілакторіїв, пансіонатів, курортних поліклінік, бальнеологічних лікарень, грязелікувальних та інших лікувально-профілактичних закладів. Дводенна програма конференції була спеціально розроблена, щоб охопити усі питання, які стосуються сучасного SPA- і медичного бізнесу. Доповіді, презентації, круглі столи представляли все найновіше та найцікавіше у галузі SPA, wellness-медицини та її SPA-напрямку, включаючи питання підвищення прибутковості, управління та маркетингу. Організували конференцію «Українська СПА Асоціація» та ДП «Прем’єр Експо». Модератором конференції був Юрій Чабан, кандидат медичних наук, академік Європейської академії природничих наук, SPA-експерт «SPA&Hotel Project» (Україна), головний лікар «Medical SPA курорту «Море» (Алушта).

КІБЕРНІЖ ДАРУЄ НАДІЮ, ПОЛІПШУЄ ЖИТТЯ

Проведення важливих для учасників і відвідувачів заходів, які дають можливість на практиці ознайомитися не лише з новою медичною технікою, але й взяти участь у майстер-класах з її використанням, поспілкуватися з провідними фахівцями клінік, компаній, закладів охорони здоров’я, які конкретними справами вносять неоціненний і посильний внесок у реформування охорони здоров’я, — дуже важливо для учасників виставки.

Саме такою подією стала конференція «Радіохірургічний метод лікування злоякісних пухлин», організована за сприяння МЦ «Кіберклініка Спіженка» та проведена її представниками — нейрохірургом Олегом Бобровим та радіологом Тетяною Чеботарьовою.

Приблизно рік в Україні функціонує перший у Східній Європі онкологічний центр, де проводиться діагностика та лікування раку за медичною технологією кіберніж (CyberKnife G4). Робототехнічна радіохірургічна система, що застосовується, сьогодні є найсучаснішою неінвазивною альтернативою хірургії, яка здатна лікувати пухлини в різних частинах тіла з найбільшою точністю при мінімальних ушкодженнях навколишніх здорових тканин і прилеглих критичних структур, серед яких стовбур мозку, спинний мозок чи очний нерв. Основними перевагами, котрі підкреслюють як спеціалісти, так і пацієнти клініки, є безпека, зручність та швидкість лікування (без болю, без розрізу, без наркозу); відсутність періоду післяопераційного відновлення; амбулаторне лікування в клініці від 1 до 5 днів, після яких хворий повертається до цілком нормального життя. Кіберніж називають технологією ХХІ ст., тому що за його допомогою можна вилікувати у 95–98% пацієнтів; до повноцінного життя вдалося повернути понад 80 000 хворих у всьому світі. В українській клініці сьогодні говорять про 769 проведених операцій.

Як відомо, успіх лікування онкопатології залежить від розв’язання двох завдань:

  • діагностики пухлини на ранній стадії (І–ІІ стадії);
  • об’єктивної оцінки ефективності лікування.

За допомогою кіберножа можна лікувати такі основні пухлини і ураження: практично всі пухлини мозку та очей, судинні утворення (артеріо­венозні мальформації, каверноми), функціональні порушення (невралгія трійчастого нерва, епілепсія), пухлини хребта і спинного мозку, пухлини паренхіматозних органів (недрібноклітинний рак легені, нирок, печінки, підшлункової залози, простати), поодинокі метастази в головний мозок та хребет, паренхіматозні органи. Не застосовується кіберніж при пухлинах порожнистих органів (кишечник, шлунок тощо), оскільки це призводить до дефектів стінок органів.

Саме з відповідей на ці запитання розпочалася розмова О. Боброва з аудиторією. За час роботи в клініці лікар-практик з 30-річним досвідом традиційної хірургії переконаний, що радіо­хірургічна система кіберніж — альтернатива традиційній хірургії в лікуванні раку. Інноваційна технологія, яка пропонує нові переваги стереотаксичної радіохірургії і не вимагає фіксації пацієнта, а синхронізує свій рух навіть з його диханням, при цьому з небувалою точністю (менше 0,4 мм), дає можливість доставити радіаційні пучки точно в пухлину і таким чином знищити ракові клітини. Цей метод радіохірургії може бути як самостійним, так і етапним способом лікування.

Саме за допомогою кіберножа можна проводити і онкоскринінг повного обстеження всього пацієнта. Це дає можливість виявити пухлини розміром 1–2 мм, тобто на стадії кластерів — накопичень патологічних клітин. І якщо традиційно онкологи оцінюють результати проведеного лікування по зменшенню пухлини, то для сучасної онкології цього не досить. У клініці, зокрема, діагностується стан самої пухлини, оцінюється в ній кровоплин, швидкість і дифузія, що дає можливість оцінити життєздатність ракових клітин. Чітко дотримуючись протоколів лікування, спеціалісти клініки продовжують контролювати пухлину не лише в момент лікування, а й через 3,6,9 і 12 міс після його завершення. Використовуючи сучасні технології, у клініці беруться за лікування і метастазів. Хоча є кілька обмежень, наприклад проростання їх у сечовий міхур чи саркома, яка нечутлива до радіохірургічних впливів. Віддалені метастази теж успішно лікуються за допомогою кіберножа, після радіохірургічного втручання залишається тільки рубець.

Звісно, вартість таких маніпуляції не з дешевих: від 12,5 до 20 тис. дол. США. Хоча (для порівняння) аналогічні втручання у Німеччині коштують від 30 тис. євро, а у США — від 50 тис. дол.

Кіберніж дає можливість замінити традиційне хірургічне втручання на одномоментне променеве, переконана Т. Чеботарьова. Це єдина система стереотаксичної радіохірургії, яка може запропонувати лікареві вибір між неізоцент­ричним та ізоцентричним лікуванням. При ізоцентричному лікуванні пухлина ніби огортається опроміненням за допомогою одного або кількох фрагментів розподілу сумарної дози, які перекривають один одного. Ізоцентричне лікування ефективне при ураженнях сферичної форми. Однак якщо патологічне вогнище має неправильну форму, ізоцентричне опромінення може призвести до значної неоднорідності розподілу дози і зазвичай ураження здорових тканин. При неізоцентричному лікуванні можливе несиметричне опромінення. У процесі планування оптимізується набір напрямків пучків, які можуть забезпечити гомогенний розподіл дози, що відповідає пухлинам неправильної форми за рахунок маневреності апарата. Висока точність дози і правильність її підведення засвідчують той акт, що при масовій загибелі ракових клітин і вилікуванні хворого структури, наближені до пухлини, зовсім не пошкоджуються. Кількість сеансів опромінення напряму залежить від розміру пухлини, її локалізації і наближеності до життєво важливих структур організму. Що стосується невеликих новоутворень, то іноді буває достатньо одного сеансу опромінення, щоб вилікуватися від захворювання. Кіберніж дає можливість як до варіацій величин доз, так і форм патологічних вогнищ, які опромінюються.

МРІЇ, ЯКІ ВТІЛЮЮТЬСЯ У ЛІКАРНІ МАЙБУТНЬОГО

Ще одним подарунком для учасників виставки стала презентація «Лікарні майбутнього» від компанії «Vamed Engineering GmbH» (Австрія). Представлена на виставці як частина міжнародного однойменного концерну, ця компанія займається плануванням, будівництвом і управлінням закладами охорони здоров’я. Вона будує сучасні лікувальні центри нового типу по всьому світу і є постійним учасником конференцій, на яких йдеться про майбутнє медицини. На виставці її організатори представили для спеціалістів охорони здоров’я України свою модель організації і будівництва багатофункціонального центру, у котрому пацієнти зможуть пройти всі стадії діагностики і лікування, реабілітаційні заходи. Головною метою компанії є сприяння вітчизняній галузі охороні здоров’я у переході від традиційних відділень лікарень до спеціалізованих центрів, враховуючи думки як спеціалістів, так і пацієнтів, котрі там перебувають на стаціонарному лікуванні.

Зважаючи на те, що охорона здоров’я (і не лише в нашій країні) перебуває під значним фінансовим тиском, представник компанії Карел Глад запропонував присутнім познайомитися із віртуальною моделлю лікарні майбутнього. Вже понад 25 років він втілює в життя такі проекти, звісно, поки що за кордоном. Система перепрофілювання традиційних закладів охорони здоров’я, на його думку, базується на раціональному використанні матеріально-технічних ресурсів та персоналу. З одного боку йдеться про вартість оновленого об’єкту, з іншого — про підвищення якості обслуговування пацієнтів.

Передусім, доповідач запропонував присутнім відмовитися від банальних стереотипів — термін «лікарня» замінити, наприклад, на «центр здоров’я». Далі — замінити класичну структуру відділень і створити (за допомогою будівельних матеріалів різних кольорів, правильного використання природного освітлення) той стаціонар, який відповідав би потребам лікарів і пацієнтів. До речі перш ніж вдаватися до створення технічної документації на новий об’єкт, здійснюється не одне опитування тих, хто надає і користується медичними послугами на предмет того, що їм необхідно для нормальної роботи, лікування, оздоровлення тощо. Приємна атмосфера у лікувальному закладі також береться до уваги, не кажучи вже про зрозумілу для пацієнтів навігацію в лабіринтах майбутнього центру здоров’я. Наприклад, у педіатричному відділенні непогано б виглядали орієнтири, намальовані на підлозі. Не забув доповідач і про релаксаційні кімнати для медичних працівників, які дуже важливі для відпочинку у напруженому ритмі праці.

Роль приймального ж відділення, з якого починається знайомство хворого з центром, взагалі важко переоцінити. Тому тут все має бути продумано до дрібниць — від збору анамнезу до бесіди з фармацевтом. Звісно, ті, хто потрапить до стаціонару (бо не всі, хто цього прагне, мають там бути — відбір проводиться ще на етапі приймального відділення), окрім традиційної, зможуть отримати тут і альтернативну допомогу (аюрведичні та гомеопатичні засоби), спеціальну дієту (враховуються національні традиції харчування), інші види послуг, яких повинно бути багато, що додає обов’язків менеджерським структурам центру.


Будівництво такого сучасного центру, як запевнив доповідач, — це інвестиції у здоров’я на найближчі 20–30 років.

Деякі учасники заходу поділилися з організаторами враженнями від перебування на виставці «Охорона здоров’я 2010».

Наприклад, компанія «Vamed» (Австрія) бере участь у медичних виставках у різних країнах світу. Щодо виставки «Охорона здоров’я 2010» її представники зазначили, що захід організовано чудово.

«Загальне враження від виставки позитивне, хоча хотілося б бачити більше відвідувачів стенду. Ми займаємося будівництвом лікарень, це дуже великі проекти, тому нам цікаві контакти більш глобальні. Дуже приємна атмосфера, все можна побачити і з усім ознайомитися. Нам сподобалося. В організаційному і технічному плані все було зроблено дуже добре — ніяких проблем з нашим стендом, відмінно організовано семінар Карела Глада «Лікарня майбутнього», — подякувала організаторам Людмила Олійник, представник компанії «Vamed», Австрія.

«Дуже добре організована виставка, наші очікування виправдалися повністю — безліч нових корисних контактів, великий потік відвідувачів. Обов’язково візьмемо участь у «Охорона здоров’я 2011». Нам сподобалося, як побудований стенд однієї з компаній, хочемо замовити для себе щось схоже», — зазначила Рада Клейман, директор по Східній Європі компанії «Amber Diagnostic Eastern Europe» (США, поставки комп’ютерних та магнітно-резонансних томографів, мамографів, рентген-установок).

«Наша компанія виходить на український ринок. Ми вирішили зробити це саме за допомогою вашої виставки і не помилилися. Враження від «Охорони здоров’я 2010» прекрасні. Ми пропонуємо меблі та обладнання для реабілітаційних центрів, кабінетів психоемоційного розвантаження, залів лікувальної фізкультури. Практикуючі медики та представники різних напрямків wellness-медицини, що зібралися на конференції «SPA&Medical», розібрали всі наші матеріали — чекаємо замовлень», — був вражений Ілля Тетюхін, генеральний директор ЗАТ «Конмет Холдинг» (Росія, виробник медичної і реабілітаційної техніки, меблів, обладнання для залів лікувальної фізкультури).

Олена Березенська, представник ТОВ «Укр­мед», зазначила, що це єдина загальномедична виставка в країні, в якій їх компанія продовжує брати участь вже багато років, та, як завжди, вона була організована бездоганно. «Чесно кажучи, від інших виставок ми відмовилися, тому що, як показує досвід, спеціалізовані галузеві конференції більш ефективні. На таких заходах присутня більша кількість нашої цільової аудиторії: з 300 чоловік, які зібралися на конференцію стосовно нових технологій в радіаційній медицині, нашими потенційними клієнтами можуть бути всі 300. Ми не тільки представляємо свій стенд, а й робимо доповідь-презентацію. Дуже хотілося б, щоб на вашій виставці проходила подібна конференція. І не одна, а краще декілька із затверджених і сертифікованих Міністерством охорони здоров’я. Медики, які відвідують такі конференції, мають можливість підвищити свою кваліфікацію. Об’єднання вашої виставки з галузевою конференцією, на мою думку, привернуло б іще більше зацікавлених відвідувачів на ваші семінари і цільову аудиторію до наших стендів», — зауважила вона у розмові з організаторами заходу.

Планується, що ювілейна, XX виставка «Охорона здоров’я 2011», відбудеться 11–14 жовтня 2011 р. в Міжнародному виставковому центрі.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті