«З надією на справедливість»

«Щотижневик АПТЕКА» продовжує інформувати читачів про перебіг конфлікту, що точиться навколо спроб рейдерського захоплення провідних фармацевтичних підприємств України. Сьогодні ми публікуємо звернення трудового колективу ЗАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» до керівництва Міністерства охорони здоров’я та вищої судової влади України.

«Фармацевтична фірма «Дарниця»

№ 1/73 від 14.01.2008 р.

?

Голові Верховного Суду України Онопенку В.В.

Міністру охорони здоров’я України Князевичу В.М.

Голові Вищого господарського суду України Демченку С.Ф.

Трудового колективу

ЗАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця»

ЗВЕРНЕННЯ

Шановні представники вищої судової влади в Україні та Кабінету Міністрів!

Вимушені звернутися до Вас у зв’язку з відвертим беззаконням, яке наразі діється в Україні. Не маємо сумнівів, що Вам відомо про те, що на сьогодні не припинено зухвалої спроби протиправного захоплення основного фармацевтичного підприємства України, здатного здійснювати одну із основних соціальних функцій незалежної держави — забезпечення населення ефективними, якісними та доступними за ціною лікарськими засобами.

Йдеться про Закрите акціонерне товариство «Фармацевтична фірма «Дарниця» (надалі використовуватиметься скорочення — ЗАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця») — провідного виробника фармацевтичної продукції в Україні.

Ми впевнені, що Міністерство охорони здоров’я України у свою чергу не може бути осторонь нагальної загальнодержавної проблеми спроб протизаконного поглинання підприємств фарміндустрії, що носить характер «рейдерства».

Не секрет, що за весь період спроб рейдерської атаки на ЗАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» судами різних інстанцій, зокрема і господарськими, було винесено ряд неправосудних судових рішень, спрямованих на позбавлення підприємства належного йому майна, обмеження його дієздатності, у тому числі обмеження прав щодо скликання, проведення загальних зборів акціонерів, позбавлення права власності акціонерів на належні їм акції тощо.

Для досягнення своїх злочинних цілей замовники та виконавці зухвалого плану заволодіння підприємством не бояться підробляти та фальсифікувати судові рішення (як, наприклад, рішення Соснівського районного суду м. Черкаси від 17.11.2005 р. у справі № 2-6033-05 (2-6053-05) та рішення Городоцього районного суду Львівської області), використовують у своїх схемах «нечистих на руку» представників судової влади та державних службовців.

Особливої уваги також заслуговують дві справи (№ 2-169/07 та № 2-175/07), провадження у яких було відкрито суддею Згурівського районного суду Київської області Паламарчук В.І.

Так, рішенням Згурівського районного суду від 21.08.2007 р. у справі № 2-169/07 було розірвано договір на ведення реєстру власників іменних цінних паперів ЗАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» із законним реєстроутримувачем, зобов’язано останнього передати систему реєстру іншому реєстратору (ТОВ «Депозит») та укласти з ним відповідний договір.

Тобто вказаним рішенням суд самостійно вирішив питання про те, хто має вести реєстр власників іменних цінних паперів ЗАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця». Основною метою прийняття такого рішення є не лише незаконне вилучення документів, які містять конфіденційну інформацію про Товариство та його акціонерів, але й встановлення над ЗАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» повного контролю.

Іншим рішенням Згурівського районного суду від 22.08.2007 р. у справі № 2-175/07 суддя Паламарчук В.І. незаконно вчинила спробу позбавити акціонерів ЗАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» законного права власності на належні їм акції. Незаконність та явна злочинність вказаних вище судових рішень очевидна, тому вони були скасовані в апеляційному порядку ухвалами Апеляційного суду Київської області від 1.11.2007 р. у справі № 2-169/07 та від 1.11.2007 р. у справі № 2-175/07.

Провадження у вказаних справах було закрито з підстав непідвідомчості справи судам загальної юрисдикції, оскільки спір не може бути розглянутий судом у порядку цивільного судочинства. Тобто судом апеляційної інстанції було встановлено, що дійсно обидва рішення Згурівського районного суду були прийняті із грубими порушеннями норм чинного законодавства України. Більше того, згідно з інформацією прокуратури Київської області проти судді Згурівського районного суду Київської області Паламарчук В.І. порушено кримінальну справу. Це ще раз підтверджує корумпованість в діях окремих представників судової влади при відправленні правосуддя у справах, що стосуються ЗАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця».

Ще одним свідченням злочинності дій осіб, які хочуть захопити ЗАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця», є порушення слідчими органами кримінальних справ проти осіб, які ініціювали розгляд вказаних вище справ у Згурівському районному суді. Однак, припинення провадження у вказаних справах та навіть порушення кримінальних справ проти судді, яка приймала явно злочинні рішення, та позивачів у вказаних процесах, не зупиняє осіб, які намагаються у будь-який спосіб отримати владу над підприємством.

Як нам стало відомо, на даний момент судові рішення у Згурівських справах були оскаржені до Вищого господарського суду України. Метою подання цих незаконних касаційних скарг є залишити в силі рішення Згурівського районного суду Київської області, за винесення яких суддя притягується до кримінальної відповідальності.

У зв’язку із вищевикладеним, а також враховуючи той факт, що злочинне угрупування не зупиняється перед жодними методами, якими б відверто незаконними та аморальними вони не були, звертаємося до Вас із проханням взяти під особистий контроль хід розгляду касаційних скарг у справах № 2-169/07 та № 2-175/07 з метою недопущення використання вищих судових інстанцій у спробі захоплення провідного виробника фармацевтичної продукції України.

З глибокою повагою та надією на порозуміння
Голова Правління — генеральний директор, доктор фармацевтичних наук, професор В.А. Загорій
Голова Ради уповноважених представників трудового колективу В.С. Дєвєдьорова

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*