ВУЛТ закликає зупинити рейдерство

На сторінках нашого видання ми постійно слідкуємо за темою, яка останнім часом набула поширення в Україні і стосується, зокрема, підприємств фармацевтичної галузі. Мова йде про таке явище, як рейдерство (див. «Щотижневик АПТЕКА» № 35 (606) від 10.09.2007 р., № 44 (615) від 12.11.2007 р., № 46 (617) від 26.11.2007 р. та № 47 (618) від 3.12.2007 г.). Вітчизняні фармацевтичні підприємства ефективно працюють і розвиваються, набувають все більшої привабливості як прибуткові й високоперспективні з інвестиційної точки зору об’єкти. Але з цієї ж причини вони все більше привертають увагу сторін, які, не маючи відношення до становлення, розвитку та функціонування цих підприємств, прагнуть заволодіти ними. Тому закономірно, що рейдерських атак у першу чергу зазнають найбільш економічно привабливі підприємства. Проводиться збір інформації про підприємство, яке планують поглинути, його акціонерів, систему безпеки, фінансовий стан, кредиторів та боржників. Після цього здійснюється спроба зміни менеджменту підприємства завдяки недорозвиненості українського ринку цінних паперів, недосконалості нормативно-правової бази вітчизняного фондового ринку, невідпрацьованості механізмів його функціонування… Така напружена ситуація виникла навколо провідного виробника лікарських засобів України — «Фармацевтичної фірми «Дарниця». Підприємство впродовж декількох місяців перебувало у стані протидії захопленню, відчувало різнобічний тиск, зазнало цілої низки рейдерських атак — все це загрожує дестабілізацією діяльності лідера вітчизняної фарміндустрії. Пропонуємо вашій увазі відкритий лист з цього приводу на адресу Президента України, Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради України, Секретаря РНБО, Генерального прокурора, Голови Служби безпеки, Голови Верховного Суду, Міністра охорони здоров’я, Міністра внутрішніх справ, Голови Вищого господарського суду України, під яким підписався президент Всеукраїнського лікарського товариства, віце-президент Української медико-правової асоціації, голова громадської ради МОЗ України Олег Мусій.

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

Всеукраїнського лікарського товариства (ВУЛТ)
Шановні керівники держави, панове міністри та представники вищої судової влади України!

Лікарська громадськість України звертається до вас з вимогою вжити рішучих заходів та нарешті припинити відверте беззаконня щодо спроб рейдерського захоплення, що не припиняється, найбільшого вітчизняного виробника ліків «Фармацевтичної фірми «Дарниця».

Знахабнілі аферисти, використовуючи сфальсифіковані та завідомо незаконні рішення судів та можливості деяких державних органів, прикриваючись високими покровителями, продовжують майже рік тероризувати не тільки трудовий колектив і керівництво «Фармацевтичної фірми «Дарниця», а й усю вітчизняну фармацевтичну промисловість.

Такі дії негативно позначаються на іміджі нашої держави у світі, стримують розвиток вітчизняного виробництва, знижують рівень інвестиційної привабливості України. Спроби незаконного загарбання стратегічно важливого фармацевтичного підприємства загрожують національній безпеці.

Закликаємо вас взяти під особистий контроль дотримання гарантій прав і свобод наших громадян, трудових колективів та підприємств, передбачених Конституцією і законами України. Внести зміни в законодавство для ліквідації тих шпаринок, якими користуються нечесні «бізнесмени», щоб не допустити можливості повторення подібних випадків захоплення чужої власності. Очистити судову владу від окремих корумпованих суддів, які своїми діями сіють зневіру в суспільстві щодо торжества закону. Негайно притягнути до кримінальної відповідальності не тільки безпосередніх виконавців рейдерських захоплень, а й реальних замовників беззаконня.

Адже гарантія та контроль за дотриманням конституційних та законодавчих норм входить до ваших безпосередніх обов’язків, покладених на вас українським народом.

Президент Всеукраїнського лікарського товариства (ВУЛТ) Олег МУСІЙ 23 січня 2008 р.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті