Встановлено періодичність планових перевірок СЕС суб’єктів господарювання

Постановою Головного державного санітарного лікаря від 14.02.2008 р. № 8 «Про розподіл об’єктів державного санітарно-епідеміологічного нагляду за ступенем ризику» визначено об’єкти високого, середнього та незначного ступеня ризику для здоров’я людини та періодичність проведення планових заходів державного санітарно-епідеміологічного по нагляду за ними.

До об’єктів високого ступеня ризику, плановий нагляд за якими здійснюється 1 раз на квартал, віднесено, зокрема, лікувально-профілактичні заклади, в структурі яких є пологові, хірургічні, дитячі та інфекційні відділення. Аптеки, які виготовляють лікарські засоби, а також стоматологічні кабінети і клініки віднесено до категорії середнього ступеня ризику, плановий нагляд за ними здійснюється 2 рази на рік. І нарешті аптеки, які реалізують готові препарати, віднесено до об’єктів з низьким ступенем ризику, планові перевірки яких здійснюються 1 раз на рік.

Слід зазначити, що дія цієї постанови не розповсюджується на проведення планових лабораторних досліджень та інструментальних вимірювань, передбачених санітарним законодавством, на впровадження санітарних і протиепідемічних заходів, пов’язаних із ускладненням санітарної й епідемічної ситуації та позапланових заходів щодо здійснення державного санітарно-епідемічного нагляду за зверненнями фізичних та юридичних осіб про порушення вимог санітарного законодавства. n

За матеріалами
www.moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті