МОЗ України виступить основним реципієнтом Глобального фонду

13 березня 2008 р. у МОЗ України відбулася зустріч зацікавлених сторін щодо питання отримання коштів Глобального фонду для протидії ВІЛ/СНІДу та іншим соціально небезпечним хворобам.

Глобальним фондом проголошено 8-й раунд прийому заявок, який триватиме з 1 березня по 9 липня 2008 р.

Серед зацікавлених сторін, які взяли участь у заході, були перший заступник міністра охорони здоров’я Микола Проданчук, голова Комітету з питань протидії ВІЛ/СНІДу та іншим соціально небезпечним хворобам МОЗ України Василь Петренко, представники Міністерства праці та соціальної політики України, USAID, UNAIDS, PATH, громадських організацій.

Учасники зустрічі детально обговорили організаційні та концептуальні питання щодо формування заявки від України на отримання коштів Глобального фонду та зійшлися на тому, що МОЗ України виступить основним реципієнтом у цьому питанні.

Коментуючи підсумки зібрання, М. Проданчук зазначив, що максимально широке коло учасників заходу та відкритість обговорення свідчать про готовність МОЗ України працювати на демократичних засадах.

«Для України участь у 8-му раунді дуже важлива. Адже мова йде і про допомогу хворим, і про покращання зовнішньополітичного іміджу України як держави… Міністерство вважає, що може виступити основним реципієнтом. Це велика задача для нас, але держава в особі МОЗ повинна показати світу, що вирішує питання охорони здоров’я не лише власними зусиллями, а й співпрацюючи з міжнародними та громадськими організаціями.

Сьогоднішнє засідання засвідчило підтримку всіх громадських організацій того, що уряд має взяти на себе відповідальність у цьому процесі. Хочу наголосити, що громадські організації не виключаються з процесу, а працюють разом з нами. Натомість, уряд більш жорстко контролюють і з боку міжнародних організацій, а зі свого боку він має більше можливостей контролю за виконанням взятих на себе перед міжнародною спільнотою зобов’язань.

Наступний наш крок — засідання Національної ради, де на державному рівні буде підтверджено участь МОЗ України як основного реципієнта у 8-му раунді», — повідомив М. Проданчук. n

За матеріалами МОЗ України

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті