Соціальний захист медичних працівників пропонується принципово покращити

Комітет Верховної Ради з питань охорони здоров’я рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект «Про внесення змін до статті 77 Основ законодавства України про охорону здоров’я» (щодо соціального захисту працівників охорони здоров’я).

Цим законопроектом (№ 1483) передбачається встановити для медичних спеціалістів та середнього медичного персоналу, які працюють в державних та комунальних закладах охорони здоров’я: надбавку за вислугу років щомісячно у відсотках до посадового окладу залежно від стажу роботи у медицині; щорічну грошову винагороду в розмірі одного посадового окладу за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків; допомогу на оздоровлення в розмірі місячного посадового окладу при наданні щорічної відпустки; доплату щомісячно в розмірі 25% від посадового окладу за роботу в державних і комунальних закладах охорони здоров’я.

Члени комітету зазначали, що розроблення цього законопроекту зумовлено необхідністю поліпшення соціального становища медиків, які за рівнем заробітної плати протягом останніх років залишаються на одному з останніх місць серед інших галузей економіки.

Так, цей показник у березні 2007 р., наголошували народні депутати, становив 711 грн. (у промисловості — 1485 грн., в освіті — 855 грн.). Тобто медики отримують у 2 рази менше, ніж працівники промисловості. n

За матеріалами www.rada.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті