Держлікінспекція МОЗ опублікувала Перелік наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів

Державна інспекція з контролю якості лікарських засобів МОЗ України (далі — Держлікінспекція МОЗ) опублікувала Перелік готових лікарських засобів вітчизняного та іноземного виробництва, що підпадають під дію постанови Кабінету Міністрів України від 05.01.2011 р. № 4 «Про внесення змін до постанов КМУ від 6 травня 2000 р. № 770 і від 10 жовтня 2007 р. № 1203». Цією постановою уряд розширив Перелік наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Перелік готових лікарських засобів вітчизняного та іноземного виробництва, що підпадають під дію постанови Кабінету Міністрів України від 05.01.2011 р. № 4 підготовлено для опублікування ДП «Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я України» за торговельними назвами.

Постанова Кабінету Міністрів України від 05.01.2011 р. № 4 вступила в дію 12 січня 2011 р. після опублікування в офіційному віснику Кабінету Міністрів України — «Урядовому кур’єрі».

З метою недопущення порушень правил обігу лікарських засобів, які містять речовини, включені до переліку, затвердженого вищезазначеною постановою, Держлікінспекція МОЗ звертає увагу суб’єктів господарювання на те, що порушення правил обігу наркотичних, психо­тропних речовин та прекурсорів тягне за собою кримінальну відповідальність згідно зі ст. 307 Кримінального кодексу України.

За матеріалами www.diklz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Евгений 28.01.2011 9:55
Правильно! Еще бы Кодтерпин и Спазмолекс запретили! И тогда вообще нарикам вешайся...
Олег 01.02.2011 9:32
Порушене питання вже таке старе, як цей світ. Від того, що заборонили відпускати без рецепту деякі лікарські засоби нікому легше не стане. Нещодавно мені довелося побігати по лікарям та аптекам щоб придбати "Саротен" (амітриптилін). Так, я взяв його як і належить за рецептом. Але те, що я вислухав під дверима лікаря, в його кабінеті, в самій аптеці... це жах. Здоров"я моє і так бажає кращого, але отой весь бруд розмов вилився на мене. І що далі? Повторно йти брати "Саротен"? А от щодо наркоманів та боротьби з наркоманією, то ця постанова лише теплий літній вітерець у спеку.

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті