Привітання Міністра охорони здоров’я Василя Князевича до першокурсників, науково-педагогічних та педагогічних колективів вищих медичних та фармацевтичних навчальних закладів із Днем знань та початком нового навчального року

Шановні першокурсники,
викладачі та студенти медичних
навчальних закладів України!

Щиро вітаю вас із прекрасним та хвилюючим святом — Днем знань та початком нового навчального року.

Для кожного першокурсника зараз починається дорога в майбутнє, адже ви стали частинкою стотисячної студентської родини медичних університетів та академій, коледжів та училищ.

Ваш вступ до вищих навчальних закладів відбувався за принципово новою ідеологією визначення рівня знань — за результатами зовнішнього тестування, що, безумовно, поліпшило відкритість і демократичність вступу, а це є головним завданням держави в напрямку підвищення якості та доступності вищої освіти.

Вірю, що глибокі теоретичні та практичні знання, отримані у медичних навчальних закладах, дозволять вам у повній мірі опанувати мистецтво лікування та посісти гідне місце у молодій генерації медиків та фармацевтів ХХІ століття.

Майбутнє — за високотехнологічною медициною, і це диктує нові вимоги до якісної підготовки професіоналів. Зараз для Міністерства охорони здоров’я одним з пріоритетів є подальше підвищення рівня нашої вищої медичної освіти до відповідності сучасним світовим вимогам, адже від фахового рівня спеціалістів залежать здоров’я та безпека нації.

Саме тому Міністерство охорони здоров’я України прагне збільшити роль медичного працівника у суспільстві та відновити престижність цієї професії у державі.

Сьогодні у вищій медичній школі реалізується масштабна євроінтеграційна програма підготовки лікарів відповідно до міжнародних стандартів. Наша кінцева мета — гідна інтеграція в  європейський освітній та науковий простір у 2010 р. та міжнародно визнаний диплом доктора медицини для кожного з вас.

Споконвіку праця лікаря ототожнюється з чимось величним. Адже в біді медики стають найближчими для незнайомої людини, а у час недуги кожен з надією дивиться в очі людям у білих халатах.

Тож нехай ваше покликання стати фахівцем охорони здоров’я не буде обтяжливим обов’язком, а лише приємною місією дарувати людям радість життя та вселяти надію! Все залежатиме від вашого милосердя, наполегливості та одержимості в  освоєнні лікарського мистецтва, якому треба вчитися усе своє професійне життя.

Висловлюю глибоку шану високоповажним професорам і доцентам, а також усім викладачам нинішніх студентів-медиків. Ви, безперечно, заслуговуєте на найщирішу та найвищу подяку за велику працю і щедрий талант передавати свої знання і неоціненний практичний досвід лікування молодому поколінню.

Усім, хто в цей день прийде до медичних навчальних закладів здобувати знання, бажаю зустріти гарних вчителів та наставників, добрих і надійних друзів.

Зі святом вас! Успіхів та щастя на шляху до здійснення мети! n

З повагою міністр охорони здоров’я Василь Князевич

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті