Вітчизняні фармацевтичні виробники мають величезний експортний потенціал

Вітчизняні фармацевтичні виробники мають величезний експортний потенціалЗа даними Державного комітету статистики України за 2010 р. обсяг експорту фармацевтичної продукції у національній валюті збільшився на 34% порівняно з 2009 р. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Микола Азаров під час засідання КМУ 2 березня 2011 р.

М. Азаров додав, що у минулому році значно збільшився обсяг експорту фармацевтичної продукції до країн — членів Європейського Союзу: Німеччини, Польщі, Словаччини, Латвії, Литви, Нідерландів, Естонії, Болгарії, Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, Чеської Республіки. «Отже, відкриваються непогані перспективи для експорту ще в одній високотехнологічній галузі», — зауважив він та пояснив: «Можливими вони стали тому, що ще з 2003 р. (щоправда, з перервами на внутрішні кризи) ми послідовно створювали передумови для виведення фармацевтичної продукції на зовнішні ринки — в першу чергу це матеріально-технічна і наукова бази для розробки, випробувань і сертифікації препаратів за європейськими стандартами».

М. Азаров наголосив, що вітчизняна фармація — приклад ефективної послідовної інноваційно-інвестиційної політики, яка вже дає плоди. «Якщо всю економіку поставити на рейки такого розвитку, немає сумнівів, що на Україну чекає успіх», — резюмував глава уряду.

За матеріалами www.kmu.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Дмитрий 02.03.2011 8:32
Почему бы Азарову не назвать по пунктам, кто, что и в каких количествах экспортировал в ЕС. Хватит уже вешать лапшу. Большинство наших производителей и до внутренних стандартов не дотягивает, не говоря уже про требования ЕС. Ну чисто дети. Смешно...
Александр 04.03.2011 8:33
Да,за столько лет работы,я первый раз слышу,что Украина экспортирует в эти страны медикаменты.Что-то тут не то.

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті