Оформлення паспортів аптечних підрозділів: основні порушення

Аналіз паспортів, оформлених відповідно до форми, затвердженої постановою КМУ від 04.10.2010 р. № 906, які надійшли до Державної інспекції з контролю за якістю лікарських засобів МОЗ України (далі — Держлікінспекції МОЗ) для отримання ліцензій, або копій ліцензій, свідчить, що при їх оформленні найчастіше зустрічаються такі помилки:

1. Паспорти оформлені неналежним чином:

  • відсутні: підпис керівника, дата підписання паспорта, печатка, паспорт засвідчений не в установленому порядку (не прошиті);
  • у виписках розбіжна інформація в адресах та назвах відносно інформації, яка зазначена в ліцензії.

2. Орфографічні помилки:

  • в назві області, міста, вулиці, № будинку, особливо коли, він крім цифри, містить ще й літеру, ПІБ керівників і завідую­чих аптечними закладами;

Не в повному обсязі зазначається інформація під строками, зокрема: в адресах місць провадження діяльності не вказуються поштовий індекс, район; трапляється переплутування вулиці з провулком, проспектом, площею чи навпаки.

У п. 5 та розділі ІІ не вказуються: освіта, номер і дата трудового договору чи наказу або зазначається дата призначення на посаду завідуючого аптечним закладом (структурним підрозділом), яка відповідає здійсненню діяльності, а не наміру здійснювати діяльність.

Не зазначається конкретно основне використання будівлі. Тобто, не вказано, чи це:

  • житлові будинки, нежитлові громадські будівлі та споруди, які в свою чергу відповідно до призначення класифікуються на: освітні установи, будинки для науково-дослідних установ і проектних організацій, заклади відпочинку та туризму, будинки культурно-освітніх і видовищних установ, будинки для підприємств торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування, будинки, призначені для транспортного обслуговування населення, будинки для комунального господарства (крім виробничих, складських, і транспортних будівель і споруд), культові споруди;
  • адміністративні будівлі;
  • виробничі будівлі та споруди;
  • освітні установи, і будинки для науково-дослідних установ і проектних організацій;
  • установи відпочинку та туризму;
  • будинки культурно-освітніх і видовищних закладів;
  • будинки для підприємств торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування;
  • будинки, призначені для транспортного обслуговування населення, і будинки для комунального господарства (крім виробничих, складських, і транспортних будівель і споруд), культові споруди. Цю інформацію необхідно зазначати у пункті 9 та розділі II в частині «основне використання будівлі»;

У п. 12 надаються план-схеми, які неможливо прочитати, на яких не пронумеровано та не зазначено приміщення, або вказана суперечлива інформація (дуже мілкий шрифт або скановані копії, які не читаються).

У п. 13 для аптек не зазначається обладнання виробничих та службово-побутових приміщень, а в аптечних пунктах та кіосках, у яких відсутні виробничі та службово-побутові приміщення, зазначається обладнання.

У розділі ІІ не зазначається здійснення або намір здійснення діяльності, розбіжна інформація щодо S, яка вказана в п. 11.

Різна інформація щодо:

  • адрес місця провадження діяльності, ПІБ завідуючих аптечними закладами в розділах І та ІІ паспорта;
  • розбіжна інформація щодо вбудованості, ізольованості, суміщеності приміщень в яких розміщені аптечні заклади, наявності входів, виходів, запасних та пожежних виходів.

Невідповідність Ліцензійним умовам:

  • відсутня кімната персоналу або менша 8 м2, матеріальна кімната для зберігання лікарських засобів менше 10 м2, не зазначається її призначення, прохід у службово-побутові приміщення відбувається через виробничі.
За матеріалами www.diklz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Александр 05.03.2011 1:00
отсюда вывод-паспорт вообще не нужен. Все равно при проверке лицензионных условий смотрят все и даже рулеткой меряют

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті