Законопроект щодо ліцензійних умов

18 березня Верховна Рада України прийняла в першому читанні проект закону № 3336 «Про внесення змін до Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» (щодо ліцензійних умов)» (з текстом документа можна ознайомитися на офіційному сайті Верховної Ради).

Як зазначено в пояснювальній записці, законопроект спрямовано на створення сприятливих умов для розвитку підприємництва, а також приведення термінів, які вживаються в чинному законі, у відповідність до термінів, визначених Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців». З метою вдосконалення законодавства про ліцензування законопроектом пропонується скоротити перелік підстав для анулювання ліцензій, а саме вилучити акт про встановлення факту неподання в установлений термін повідомлення про зміну даних, зазначених в документах, що додавалися до заяви про видачу ліцензії, із переліку підстав для анулювання ліцензії. Також передбачено встановити, що ліцензія підлягає анулюванню тільки в разі повторного встановлення факту зазначеного вище порушення.

Нагадаємо, що зараз підставою для анулювання ліцензії є відповідний акт про встановлення факту неподання суб’єктом господарювання протягом 10 робочих днів повідомлення про зміну відповідних даних.

За матеріалами www.rada.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті