Боротьба з онкологічними захворюваннями потребує об’єднаних зусиль

Щороку 7 квітня за ініціативи ВООЗ відзначається Всесвітній день здоров’я з метою підвищення обізнаності населення відносно важливих тем охорони здоров’я. Починаючи з 1950 р. у цей день традиційно відбуваються заходи, присвячені пропаганді здорового способу життя.

Боротьба з онкологічними захворюваннями потребує об’єднаних зусиль7 квітня 2009 р. в Національному інституті раку відбулася подія, присвячена проведенню Всесвітнього дня здоров’я, — підписання Меморандуму про співпрацю між директором Національного інституту раку, головним позаштатним спеціалістом МОЗ України за фахом «онкологія», членом президії Всеукраїнської громадської організації «Український медичний союз» Ігорем Щепотіним та президентом Національного олімпійського комітету Сергієм Бубкою. У заході також взяли участь голова Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Павло Костенко, олімпійська чемпіонка з плавання, Герой України Яна Клочкова, срібна та бронзова призерка чемпіонату світу, чемпіонка Європи з біатлону Оксана Хвостенко, олімпійська чемпіонка з семиборства Наталія Добринська.

Відкриваючи урочисті збори з нагоди підписання Меморандуму про співпрацю, І. Щепотін наголосив, що сьогодні Україна знаходиться на межі демографічної катастрофи. За прогнозами відділу економічних і соціальних досліджень ООН, до 2050 р. населення нашої держави може скоротитися до 26 млн осіб. Якщо громадяни не сформують звички до здорового способу життя і не почнуть відповідально ставитися до власного здоров’я, цей сумний прогноз справдиться. Меморандум про співпрацю у проведенні інформаційно-просвітницької роботи з профілактики захворюваності на злоякісні новоутворення та пропаганді здорового способу життя об’єднає зусилля медиків та олімпійського руху для збереження здоров’я українців. Ця ініціатива підтримана видатними спортсменами.

С. Бубка зауважив, що спорт та фізичне виховання — один з найкращих механізмів покращання здоров’я та профілактики багатьох захворювань. Національний олімпійський комітет розглядає співпрацю з Національним інститутом раку як можливість зробити свій посильний внесок у вирішення важливих соціальних проблем.

Здоров’я населення — ознака благополуччя держави, зазначив П. Костенко. Суспільство повинно сприйняти гасло «Здорова молодь — міцна держава» як аксіому, і для цього необхідне впровадження комплексної системи діяльності державних органів та неурядових громадських об’єднань.

Першим кроком у спільній роботі Національного олімпійського комітету та Національного інституту раку стало відвідання олімпійськими чемпіонками та призерами Я. Клочковою, Н. Добринською та О. Хвостенко науково-дослідного відділення дитячої онкології Національного інституту раку, маленькі пацієнти якого отримали пам’ятні олімпійські подарунки.

У рамках Меморандуму запланована програма спільної діяльності, яка передбачає участь представників Національного інституту раку у різноманітних освітніх олімпійських форумах, інформаційну та практичну допомогу тренерам, суддям, спортсменам та іншим членам Національного олімпійського комітету України щодо профілактики, діагностики та лікування онкологічних захворювань, підтримку видатними спортсменами України людей, що хворіють на рак.

Ганна Барміна, фото Любові Столяр

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті