Наказ МОЗ України від 07.09.2009 р. № 663

29 Червня 2011 10:37 Поділитися

Втратив чинність 23.10.2021 р.

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ
НАКАЗ
від 07.09.2009 р. № 663
Про затвердження Переліку референтних лікарських засобів, що рекомендуються для
застосування при доведенні еквівалентності (взаємозамінності) лікарських засобів

З метою удосконалення процедури проведення порівняльних випробувань при доведенні еквівалентності (взаємозамінності) генеричних лікарських засобів з референтним лікарським засобом та у відповідності з міжнародними підходами, зокрема, рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) «Регуляторного керівництва щодо взаємозамінності багатоджерельних (генеричних) лікарських засобів» («Multisource (generic) pharmaceutical products guidelines on registration reguirements to establish interchangeability»)/WHO Expert Committee on Specifications for Pharmaceutical Preparations/WHO Technical Report Series, No. 937, 2006

НАКАЗУЮ:

Затвердити Перелік референтних лікарських засобів, що рекомендуються для застосування при доведенні еквівалентності (взаємозамінності) лікарських засобів (далі — Перелік), що додається.

Рекомендувати у разі відсутності в Переліку відповідного референтного лікарського засобу процедуру його вибору здійснювати відповідно до рекомендацій ВООЗ та порядку, наведеного у «Керівництві з вибору препаратів порівняння для оцінки еквівалентності взаємозамінних багатоджерельних (генеричних) лікарських засобів» («Guidance on the selection of comparator pharmaceutical products for equivalence assessment of interchangeable multisource (generic) products»)/WHO Expert Committee on Specifications for Pharmaceutical Preparations/WHO Technical Report Series, No. 902, 2002 (whqlibdoc.who.int/trs/WHO_TRS_902.pdf), а саме у Додатку 11 (далі — Додаток 11).

3. За відсутністю відповідного референтного лікарського засобу у Переліку тимчасово, до 01.01.2012, з метою мінімізації впливу світової фінансово-економічної кризи на розвиток фармацевтичної галузі, для доведення еквівалентності (взаємозамінності) можуть використовуватися лікарські засоби, що зареєстровані в Україні та мають доведену ефективність.

4. Експертизу процедури вибору референтних лікарських засобів для доведення при еквівалентності (взаємозамінності) покласти на ДП «Державний фармакологічний центр» МОЗ України.

5. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра З.М. Митника.

Міністр В.М. Князевич

Затверджено наказом МОЗ
№ 663 від 07.09.2009

Перелік референтних лікарських засобів, що рекомендуються для застосування
при доведенні еквівалентності (взаємозамінності)
лікарських засобів

Директор департаменту регуляторної політики у сфері обігу
лікарських засобів та продукції в системі охорони здоров’я
Ю.Б. Константінов
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті