АМКУ захистив виробника препарату ДОЛАРЕН

АМКУ захистив виробника препарату ДОЛАРЕНАнтимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував на 500 тис. грн. ТОВ «Рейнбо-ЛТД» (Київ) за недобросовісну конкуренцію по відношенню до фармацевтичної фірми «Наброс Фарма ПВТ. ЛТД» (Кеда, Індія).

Як встановив АМКУ, ТОВ «Рейнбо-ЛТД» реалізовувало в Україні лікарський засіб Долар виробництва «Ларк Лабораторіз ЛТД» (Бхіваді, Індія) в упаковці, що імітує оформлення знеболювального препарату Доларен виробництва «Наброс Фарма ПВТ. ЛТД».

Дизайн макета упаковки медичного засобу Долар розробило безпосередньо ТОВ «Рейнбо-ЛТД».

За висновками розслідування АМКУ, ТОВ «Рейнбо-ЛТД» та фірма «Наброс Фарма ПВТ. ЛТД» є конкурентами на українському фармацевтичному ринку, тому такі дії призводили до змішування їх діяльності та є намаганням вітчизняного товариства використати чужу ділову репутацію.

АМКУ зобов’язав ТОВ «Рейнбо-ЛТД» припинити використання упаковки, схожої за зовнішнім оформленням з такою препарату Доларен.

«АМКУ з минулого року зосередив свою увагу на ситуації, що існує, зокрема, на ринку ліків. Окрім цінових порушень, розслідування яких АМКУ продовжує, виявлено і неправомірне використання чужої ділової репутації, що вводить в оману тисячі споживачів препарату Доларен. АМКУ застерігає підприємців від подібних дій, що за законом кваліфікуються як недобросовісна конкуренція», — зазначив в.о. голови АМКУ Олександр Мельниченко.

З 1999 до 2005 р. ТОВ «Рейнбо-ЛТД» було ексклюзивним дистриб’ютором лікарського засобу Доларен в Україні. З 2006 р. цей препарат реалізується виключно через представництво фірми «Наброс Фарма ПВТ. ЛТД», що знаходиться в Києві.

У I півріччі 2009 р. органи АМКУ припинили 58 випадків недобросовісної конкуренції.?

За матеріалами www.amc.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті