Юридична опіка лікаря, провізора та пацієнта

20 липня 2011 р. у Харкові в рамках організації проведення VІІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Досудове слідство, фармацевтичне і медичне право як складові державної політики України у протидії наркозлочинності та поширенню наркоманії: від поліцейської хімії і судової фармації до фармацевтичного і медичного законодавства, соціальної, доказової медицини і фармації» відбулася робоча зустріч під головуванням Олександра Галацана, начальни­ка Головного управління охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації.

Аліна Казяйчева, співробітник кафедри фармацевтичного праваПрофесор Вікторія Шаповалова, завідуюча кафедрою фармацевтичного права Інституту підвищення кваліфікації спеціалістів фармації Національного фармацевтичного університету, звітувала про проведену підготовчу роботу щодо забезпечення участі у вищезазначеній конференції фахівців аптечних та лікувально-профілактичних закладів, вищих навчальних закладів, контролюючих і право­охоронних органів, зокрема Головного управління МНС України в Харківській області. Вона також звернула увагу на необхідність впровадження інноваційних технологій у судово-фармацевтичні дослідження з виявлення причин і умов, що призводять до доступності психоактивних речовин для дітей, підлітків та молоді, які є підґрунтям для розвитку у подальшому психічних та поведінкових розладів здоров’я внаслідок вживання згаданих речовин. Крім того, зловживання такими ліками, а також особливо небезпечними наркотичними засобами та психотропними речовинами впливає на здоров’я працездатного населення України, призводить до розвитку супутніх захворювань (зокрема, вірусних гепатитів, туберкульозу), суїциду, вбивств, дорожньо-транспортних пригод, крадіжок та інших злочинів.

Як зазначив Валерій Шаповалов, доктор фармацевтичних наук, професор, в сучасних умовах надзвичайно важливими є підготовка лікарів і провізорів з питань фармацевтичного і медичного права і, таким чином, підвищення рівня їх правової культури та правосвідомості.

Саме співробітники кафедри фармацевтичного права стали фундаторами щорічного проведення VІІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Досудове слідство, фармацевтичне і медичне право як складові державної політики України у протидії наркозлочинності та поширенню наркоманії: від поліцейської хімії і судової фармації до фармацевтичного і медичного законодавства, соціальної, доказової медицини і фармації», під час якої її учасники зможуть поставити запитання слідчим, прокурорам, суддям стосовно найбільш життєво важливих напрямків, пов’язаних із захистом їх прав і свобод, життя і здоров’я.

Аліна Казяйчева,
співробітник кафедри фармацевтичного права

ЗАПРОШЕННЯ

Організаційний комітет запрошує Вас та співробітників Вашої установи взяти участь у роботі VІІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Досудове слідство, фармацевтичне і медичне право як складові державної політики України в протидії наркозлочинності та поширенню наркоманії: від поліцейської хімії і судової фармації до фармацевтичного і медичного законодавства, соціальної, доказової медицини і фармації», яка відбудеться 18–19 листопада 2011 р. на базі Харківської медичної академії післядипломної освіти. Конференція проводиться за підтримки Харківської обласної державної адміністрації, Харківської обласної ради, харківського міського голови спільно з Національним університетом «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого», Головним управлінням МНС України в Харківській обл., міжгалузевою спілкою ветеранів Афганістану та учасників бойових дій на території інших держав при Слідчому управлінні ГУ МВС України в Харківській області, Харківською обласною спілкою ветеранів Афганістану, Харківською міською спілкою ветеранів Афганістану, кваліфікаційно-дисциплінарною комісією адвокатури Харківської області.

Програма конференції передбачає такі напрямки:

  • регуляторна політика держави. Фармацевтичне право (медичне право, фармацевтичне законодавство, фармацевтичний менедж­мент і маркетинг, організація та економіка фармації (розробка і технологія нових лікарських засобів; ціноутворення);
  • державний контроль за якістю, ефективністю і доступністю лікарських засобів; контрафактні, фальсифіковані, неякісні, субстандартні засоби і речовини;
  • судова фармація: судова хіміко-фармацевтична експертиза (хімічна, біологічна, цитологічна, токсикологічна, медична, психіатрична, наркологічна, криміналістична, фізико-технічна, почеркознавча, документальна, бухгалтерська, вибухово-технічна, ДНК, дактилоскопічна тощо);
  • державна політика у сфері протидії наркотизації суспільства: наркоманія, токсикоманія, тютюнопаління, алкоголізм, ВІЛ/СНІД, туберкульоз та інші супутні захворювання (МКХ-10);
  • доказова фармація (фармаконагляд). Безпека ліків (доклінічні і клінічні випробування). Побічні реакції ліків (реєстрація і перереєстрація ліків). Адиктивні розлади здоров’я. Безпечне самолікування. Лікарські засоби, що відпускаються без рецепта лікаря. Ліцензування;
  • юридична опіка в системі правовідносин «держава — закон — виробник — лікар — пацієн­т — провізор — ліки — контролюючі і правоохоронні органи — адвокат — прокурор — суд»;
  • досудове слідство.

Пленарні доповіді зроблять провідні українські і закордонні фахівці в області фармації, медицини і права. До участі в роботі конференції запрошено працівників практичної фармації, медицини, контролю­ючих та правоохоронних органів, викладачів фармацевтичних, медичних та юридичних вузів.

Мови конференції: українська, російська.

Наукові статті і тези доповідей буде опубліковано у фахових наукових журналах.

Матеріали, оформлені відповідно до наведених нижче вимог, просимо надсилати за вказаною адресою або електронною поштою оргкомітету конференції до 06.09.2011 р.

Вимоги до оформлення матеріалів.

Текст слід друкувати на аркуші паперу формату А4 (до 2 сторінок); усі поля — 2 см; шрифт — Arial, розмір — 10, інтервал — одинарний. Необхідно дотримуватися наступної структури:

  • УДК;
  • фотографія розміром 4х5 см;
  • ініціали, прізвище, науковий ступінь, наукове звання, посада, місце роботи; назва статті (по центру);
  • через 1 інтервал з абзацу друкується анотація і ключові слова мовою статті;
  • через 1 інтервал з абзацу друкується основний текст;
  • висновки, список літератури;
  • анотації (ініціали, прізвище, місце роботи, назва статті) та ключові слова двома мовами (якщо мова статті українська, то анотацію слід писати російською та англійською мовами, якщо російська, то українською та англійською мовами).

Статті й тези, оформлені не за вимогами, публікуватися не будуть.

Матеріали надсилаються до оргкомітету конференції у 2 примірниках (один примірник підписується всіма авторами) з електронною копією (диск — СD-RW) у форматі MS Word 2000. До матеріалів додається експертний висновок про можливість їх публікації й заповнена реєстраційна картка учасника.

Адреса оргкомітету: Україна, 61001, Харків, пл. Повстання, 17, Інститут підвищення кваліфікації спеціалістів фармації Національного фармацевтичного університету, кафедра фармацевтичного права; е-maіl: krі[email protected]; телефон для довідок: +38 (057) 732-89-53.

РЕЄСТРАЦІЙНА КАРТКА УЧАСНИКА
VІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Досудове слідство, фармацевтичне і медичне право як складові державної політики України в протидії наркозлочинності та поширенню наркоманії: від поліцейської хімії і судової фармації до фармацевтичного і медичного законодавства, соціальної, доказової медицини і фармації» та круглого столу «Медико-фармацевтичний кластер Єврорегіону «Слобожанщина» як складова регіональної програми реалізації державної політики України в протидії наркозлочинності та поширенню наркоманії внаслідок порушення правил обігу психоактивних речовин»
Прізвище ________________________________
Ім’я _____________________________________
По батькові ______________________________
Місце роботи _____________________________
Посада __________________________________
Науковий ступінь _________________________
Наукове звання __________________________
Поштова адреса __________________________
Телефон, факс (код міста) __________________
Е-mail ____________________________________
ПРОХАННЯ ЗРОБИТИ ПОЗНАЧКУ В НАСТУПНИХ КВАДРАТАХ:
Я планую:
Зробити доповідь на конференції
Тема доповіді, автори: ______
_____________________________
____________________
Подати тільки публікацію
Взяти участь тільки як слухач
___________ Дата ___________ Підпис
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті