Василь Князевич: Уряд запроваджує реформи в системі охорони здоров’я

Василь Князевич: Уряд запроваджує реформи в системі охорони здоров’яУряд на своєму засіданні одноголосно ухвалив Державну цільову програму «Цукровий діабет» на 2009–2013 рр. та законопроект «Основні засади діяльності у сфері охорони здоров’я». Про це повідомив на брифінгу у КМУ міністр охорони здоров’я Василь Князевич.

Він також повідомив, що відповідно до програми «Цукровий діабет» громадяни із таким захворюванням гарантовано будуть забезпечені державою медикаментами, і на ці потреби виділено 2,5 млрд грн. За його словами, за дорученням уряду МОЗ України має відпрацювати нові механізми щодо вирішення даної проблеми — зокрема підготувати реєстр хворих, протокол лікування і супроводу, а також забезпечити систему контролю за рівнем глюкози в крові.

Забезпечення інсуліном буде здійснюватися за рецептом лікаря в індивідуально визначених аптеках. На такі потреби, за словами міністра, буде витрачатися близько 350–400 млн грн. на рік. При цьому він відзначив, що виділення коштів на закупівлю інсуліну для хворих на цукровий діабет здійснюватиметься на місцевому рівні.

Коментуючи ухвалення урядом законопроекту про основні засади діяльності у сфері охорони здоров’я, В. Князевич підкреслив, що цей документ є своєрідною конституцією в охороні здоров’я. Він висловив сподівання на ухвалення парламентом даного законопроекту, за яким вже з наступного року система охорони здоров’я зможе працювати.

Водночас міністр наголосив, що уряд розробив цілу систему змін щодо покращання системи охорони здоров’я. За його словами, це п’ятирічна програма реформування, першим етапом якої є запровадження інституту сімейного лікаря на 3 роки (відповідний законопроект уряд направив до Верховної Ради). Наступними етапами будуть законопроекти про медичний заклад, права пацієнта, самоврядні організації, страхову медицину тощо загальною кількістю близько 60. «Тобто йдуть достатньо складні процеси, але ми готуємо державу і наших громадян до запланованих змін», — підкреслив міністр.

За матеріалами www.kmu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті