Постанова від 28 жовтня 2004 p. № 1419 «Деякі заходи щодо забезпечення якості лікарських засобів»

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 28 жовтня 2004 р. № 1419
Деякі заходи щодо забезпечення якості лікарських засобів

Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Міністерству охорони здоров’я забезпечити починаючи з 1 січня 2009 р. обіг лікарських засобів відповідно до вимог належної виробничої, дистриб’юторської, лабораторної та клінічної практики, гармонізованої з відповідними директивами ЄС і ВООЗ. З цією метою:

  • підготувати та до 1 грудня 2004 р. подати на розгляд Кабінету Міністрів України проект Порядку державного контролю лікарських засобів у разі їх ввезення до України, передбачивши проведення в повному обсязі посерійного контролю їх якості або наявність у виробника сертифіката належної виробничої практики, виданого або визнаного Державною службою лікарських засобів і виробів медичного призначення; вжити заходів для забезпечення вступу зазначеної Служби до міжнародної системи співробітництва фармацевтичних інспекцій.
  • вжити заходів для забезпечення вступу зазначеної Служби до міжнародної системи співробітництва фармацевтичних інспекцій;
  • абзаци четвертий – шостий пункту 1 втратили чинність на підставі Постанови КМУ від 26 травня 2005 р. № 367.

2. Міністерству економіки та з питань європейської інтеграції, Міністерству охорони здоров’я і Державній митній службі розробити та подати до 15 грудня ц. р. Кабінетові Міністрів України узгоджені пропозиції щодо стимулювання вітчизняних виробників лікарських засобів з метою впровадження належної виробничої, дистриб’юторської, лабораторної та клінічної практики, гармонізованої з відповідними директивами ЄС і ВООЗ.

3. Координацію робіт, пов’язаних з виконанням цієї постанови, покласти на Міністерство охорони здоров’я.

Прем’єр-міністр України Віктор Янукович
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті