Україна подає заявку до Глобального фонду щодо фінансування протитуберкульозної програми

У березні 2007 р. Глобальний фонд по боротьбі зі СНІДом, туберкульозом та малярією (Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria) оголосив сьомий раунд прийому від країн заявок на отримання фінансування національних програм на грантовій основі, а 12 квітня 2007 р. Національна координаційна рада з питань запобігання поширенню ВІЛ-інфекції/СНІДу (НКР) прийняла рішення про подання заявки України щодо фінансування програми «Подолання епідемії туберкульозу в Україні» на 2008–2012 рр.

Організатори очікують, що виконання цієї програми допоможе розвинути та посилити національний потенціал державного та недержавного секторів у протидії епідемії туберкульозу, підтримає заходи Загальнодержавної програми протидії захворюванню на туберкульоз згідно з принципами стратегії СТОП-ТБ, посилить відповідь на виклики, зумовлені ВІЛ-асоційованим туберкульозом та туберкульозом, зумовленим збудниками з множинною медикаментозною стійкістю, розширить перелік послуг, що надаються ВІЛ-інфікованим у рамках подолання туберкульозу у цієї групи хворих. Програмою також передбачені заходи, метою яких є захист і соціальна мобілізація хворих на туберкульоз, протидія дискримінації, пов’язаної із цим захворюванням, інформування громадськості щодо протидії туберкульозу, і надання соціальних послуг найбільш уразливим групам населення.

З метою формування консолідованої заявки України до Глобального фонду НКР оголошує збір пропозицій. До подання пропозицій запрошуються зацікавлені організації/установи та фізичні особи, які мають досвід роботи у сфері туберкульозу. Окрім того, НКР оголосила конкурс на відбір основного реципієнта гранту Глобального фонду. Для участі у конкурсі на отримання статусу основного реципієнта гранту запрошуються юридичні особи будь-якої форми власності, що здійснюють діяльність на території держави відповідно до чинного законодавства України (перевага надаватиметься консорціумам та партнерствам).

Прийом пропозицій та заявок розпочався 1 травня 2007 р. о 9 годині і закінчиться 14 травня 2007 р. о 18 годині.

Документи — Порядок подання пропозицій для формування заявки Глобального фонду та Положення про відбір основного реципієнта гранту Глобального фонду, критерії, за якими НКР буде розглядати окремі заявки на предмет їх включення в об’єднану, а також інші матеріали щодо процедур підготовки заявки України — розміщені на сайтах Міністерства охорони здоров’я (www.moz.gov.ua), громадського руху «Українці проти туберкульозу» (www.ukrfuture.kiev.ua), Міжнародного альянсу з ВІЛ/СНІД в Україні (www.aidsalliance.org.ua), Всеукраїнського благодійного фонду «Коаліція ВІЛ-сервісних організацій» (www.ngo.aids.ua), Всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом (www.network.org.ua).

НКР пропонує надсилати пропозиції та заявки на адресу: 03110, Київ, вул. Озерна, 12А, офіс 1; тел./факсом: (044) 270-44-52 або e-mail: [email protected]; Всеукраїнський благодійний фонд «Коаліція ВІЛ-сервісних організацій».

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті