Призначено нового голову Державної служби лікарських засобів та виробів медичного призначення та Головного державного інспектора з контролю якості лікарських засобів МОЗ України

У МОЗ України відбулися суттєві кадрові зміни. Так, з посади голови Державної служби лікарських засобів та виробів медичного призначення звільнено за власним бажанням Юрія Константінова (розпорядження КМУ від 17.10.2007 р. № 891-р) та призначено Олексія Соловйова (розпорядження КМУ від 17.10.2007 р. № 892-р), який до цього часу очолював ДП «Український медичний центр сертифікації». Головним державним інспектором з контролю якості лікарських засобів МОЗ України призначено Сергія Данилова (розпорядження КМУ від 17.10.2007 р. № 894-р), який раніше займав посаду заступника голови Державної служби лікарських засобів та виробів медичного призначення.

Про ці кадрові зміни було повідомлено під час апаратної наради, яка відбулася 22 жовтня у приміщенні МОЗ України. Виконуючий обов’язки міністра охорони здоров’я України Олександр Біловол, який проводив нараду, наголосив на важливості функцій, покладених на ці структурні підрозділи МОЗ України та відповідно на їх керівників. Він також висловив побажання, щоб з першого дня роботи керівниками було створено такі умови, від яких би виграли і Державна служба, і Державна інспекція, і МОЗ в цілому, та насамперед громадяни України.

Державний підхід до проблем забезпечення населення України якісними лікарськими засобами — нинішнє завдання державних фармацевтичних служб. Створення рівних умов при виробництві та реалізації препаратів, запобігання правовим обмеженням та посилений контроль за фальсифікатом лікарських засобів є пріоритетними питаннями у сфері виробництва препаратів і наповнення ринку.

Україна має власні фармацевтичні виробництва, а вітчизняна продукція становить значну частку на ринку реалізованих препаратів. Фармація України сьогодні — це понад 350 тис. працівників галузі, більше ніж 140 ліцензованих виробників, майже 23 тис. аптечних закладів. Впродовж останніх років фармацевтичні підприємства України виводять умови виробництва лікарських засобів на міжнародний рівень. Десятки мільйонів гривень було витрачено ними на освоєння нових технологій з використанням сучасного устаткування, створення системи забезпечення якості на етапі виробництва, навчання персоналу тощо. Нині настав час нових підходів щодо поліпшення обігу лікарських засобів у нашій країні.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті