Затверджено план заходів реалізації пріоритетів діяльності КМУ

Кабінет Міністрів України розпорядженням від 27.02.2008 р. № 383-р затвердив план заходів, спрямованих на реалізацію пріоритетів діяльності уряду, зокрема МОЗ України, у 2008 р. (див. «Щотижневик АПТЕКА» № 8 (629) від 25.02.2008 р.).

До заходів, спрямованих на підвищення рівня захисту, безпеки та якості життя громадян, було включено удосконалення протягом року системи профілактичного медичного огляду та диспансеризації населення, зокрема дітей, підвищення протягом року ефективності державного санітарно-епідеміологічного нагляду за дотриманням вимог законодавства, вдосконалення організації роботи Держсанепідемслужби, розроблення до грудня законопроекту про внесення змін до Закону України «Про рекламу» щодо врегулювання питань рекламування лікарських засобів, виробів медичного призначення, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації, проведення протягом року профілактики травматизму невиробничого характеру. У травні планується завершити аналіз стану виконання Міжгалузевої комплексної програми «Здоров’я нації» на 2002–2011 роки, моніторингу та оцінки результатів, а також внести відповідні корективи щодо її виконання.

З метою розвитку матеріально-технічної бази для надання первинної медико-санітарної допомоги та підвищення її якості у сільській місцевості до грудня буде розроблено законопроект про Загальнодержавну програму розвитку первинної медико-санітарної допомоги на засадах сімейної медицини на період до 2010 р., а у травні — проект концепції «Сільський лікар», у якій буде передбачено створення або відновлення сільських амбулаторій та фельдшерсько-акушерських пунктів, оснащення їх медичною технікою.

У рамках запровадження загальнообов’язкового державного соціального медичного страхування громадян у квітні планується завершити вивчення міжнародного досвіду передусім провідних європейських держав, з медичного страхування для адаптації його до національної системи охорони здоров’я, а протягом року — розробити проект Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне медичне страхування».

З метою удосконалення системи державної реєстрації лікарських засобів протягом року буде приведено у відповідність з міжнародними нормами системи реєстрації та контролю якості препаратів, медичної техніки та виробів медичного призначення та розширено мережу сучасних лабораторій визначення біоеквівалентності та контролю якості лікарських засобів.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті