Зміст номера #298

Державний фармакологічний центр МОЗ України має новий статут

Наказом МОЗ України від 17.05.2001 р. № 186 затверджено у новій редакції статут Державного підприємства «Державний Фармакологічний центр», засновником якого є МОЗ України. Що ж зміниться у роботі ДФЦ з прийняттям нового статуту? Про це розповідає заступник голови ДФЦ Віктор Чумак.

Державна інспекція з контролю якості лікарських засобів Міністерства охорони здоров’я УкраїниЛист від 27.06.2001 № 1391/12-04

Державною інспекцією з контролю якості лікарських засобів у Луганській області при проведенні інспекційної перевірки приватного підприємства «Відар», м. Луганськ, виявлено препарат Цифран, таблетки по 250 мг № 10 серії Р00799 виробництва, згідно з маркуванням, фірми «Ranbaxy Laboratories Limited», Індія, який не відповідає вимогам АНД, затвердженої під час його реєстрації в Україні, за розділами «Упаковка» та «Маркування» (відсутні вторинна упаковка та інструкція з медичного застосування, маркування виконано англійською мовою). Реалізувався препарат вказаним суб’єктом господарювання без сертифіката якості виробника, будь-які документи, на підставі яких він був ним отриманий, відсутні.

ЛАКТОФЛОР. Биологически активная добавка для нормализации обмена веществ и лечения нарушений пищеварения

ЛАКТОФЛОР БИО ПЛЮС и ЛАКТОФЛОР ПРОТЕИН МАКС являются эффективными добавками, которые обладают общеукрепляющим, иммуномодулирующим, гиполипидемическим действием. Важным преимуществом данных продуктов является полное отсутствие противопоказаний, побочных эффектов и возможности передозировки. Указанные БАД могут найти широкое применение в клинической практике как средства комплементарной медицины.

Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництваРозпорядження від 19.06.2001 № 22-р

Про усунення порушення законодавства у сфері ліцензування державним департаментом з контролю за якістю, безпекою та виробництвом лікарських засобів і виробів медичного призначення Міністерства Охорони Здоров’я

ЙОДДИЦЕРИН: Ефективний препарат широкого спектра антибактеріальної дії

ЙОДДИЦЕРИН є сучасним ефективним антибактеріальним та противірусним йодвмісним засобом, який застосовують для лікування гнійно-інфекційних ушкоджень шкіри, слизових та серозних оболонок. Висока фармакотерапевтична ефективність препарату, відсутність штамів мікроорганізмів, резистентних до нього, а також мінімум побічних ефектів дозволяють рекомендувати ЙОДДИЦЕРИН для широкого застосування у клінічній практиці.

В России увеличивается объем продаж препаратов западных компаний

Наиболее прочные позиции на российском фармацевтическом рынке удерживают компании «Авентис», «Ново Нордиск» и «Санофи-Синтелабо». Среди ведущих компаний, которые несколько снизили объемы поставок препаратов в Россию, — «Гедеон Рихтер» и «KRKA».

Президент Таджикистану відвідав «Фармацевтичну фірму «Дарниця»

Минулого тижня в Україні з триденним візитом перебувала офіційна делегація Республіки Таджикистан на чолі з Президентом Емомалі Рахмоновим. Окрім переговорів з Президентом України, зустрічей з головою парламенту, прем’єр-міністром програма візиту включала відвідання Емомалі Рахмоновим «Фармацевтичної фірми «Дарниця».
За словами прес-секретаря Президента Таджикистану Зафара Саїдова, відвідання провідного українського фармацевтичного підприємства може стати кроком до налагодження співробітництва між двома країнами у галузі виробництва лікарських засобів.

Будут ли использовать ЛОВАСТАТИН XL для лечения болезни альцгеймера?

Американская компания «Andrx» получила патент на использование статинов для лечения болезни Альцгеймера, а также представила в FDA пакет документов для получения разрешения на применение препарат Авикор для терапии соответствующих нарушений липидного обмена.

Компания «Эли Лилли» приобрела патент на антиатеросклеротический препарат фирмы «Пьер Фабр»

Эксперты считают, что препарат эфлуцимиб является новым этапом в создании эффективных лекарственных средств, замедляющих развитие атеросклеротических бляшек в стенке сосудов.