У зв’язку з погіршенням епідситуації Уряд посилює заходи контролю за дотриманням правил карантину

10 Серпня 2020 12:50 Поділитися

Під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля 10 серпня відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (далі — комісія з ТЕБ та НС). Про це повідомляється на урядовому порталі.

Обговорювалися, зокрема, питання зміни стратегії боротьби з COVID-19, збільшення тестування населення, посилення контролю за дотриманням умов самоізоляції та відслідковування можливих контактів.

Денис Шмигаль зазначив, що у зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації Уряд запроваджує щоденну роботу державної комісії ТЕБ та НС та посилює заходи контролю за дотриманням правил карантину.

За словами Прем’єр-міністра, до 15 вересня 2020 р. кількість щоденних ПЛР-тестувань має збільшитися до 30 тис. Також має бути запроваджена категоризація осіб, що тестуються.

«Нам потрібно обов’язково окремо маркувати тести представників Національної поліції, лікарів, учителів та деяких інших категорій працівників. Так ми зможемо отримати більш детальну статистику та розуміння, в яких категоріях хвороба поширюється швидше», — зазначив Глава Уряду.

Ще одним завданням Уряду, як відзначив Д. Шмигаль, має бути удосконалення  системи «виявлення — тестування — ізоляція — контакти», зокрема, створення системи відслідковування контактних осіб шляхом опитування.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що станом на сьогодні на самоізоляції перебувають понад 28 тис. активних хворих на COVID-19 та майже 100 тис. контактних осіб.

«У середньому на кожен випадок ми маємо по 4–5 контактних осіб. Важливо, щоб усі без винятку особи, які є контактними, перебували на самоізоляції згідно з встановленими правилами через використання додатку «Дій вдома», — підкреслив М. Степанов.

За результатами позачергового засідання комісії з ТЕБ та НС Прем’єр-міністр доручив:

  • опрацювати механізм відрядження епідеміологів Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів до лабораторних центрів МОЗ для проведення епідемічних розслідувань;
  • керівникам обласних державних адміністрацій і Міністерству охорони здоров’я активізувати роботу щодо збільшення кількості ліжко-місць із підведеним киснем у лікарнях другої хвилі приймання хворих на COVID-19. Зараз у таких лікарнях наявно 10,3 тис. ліжко-місць, а також 1442 апарати штучної вентиляції легень;
  • Національній поліції щоденно під час засідання комісії ТЕБ та НС надавати звітність про проведені перевірки щодо дотримання карантинних правил;
  • Міністерству цифрової трансформації щоденно надавати інформацію щодо кількості встановлень додатка «Дій вдома».

За матеріалами kmu.gov.ua,

фото з урядового сайта

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті