«Мікрохім» подав на реєстрацію перший український генерик препарату, який впливає на патогенез коронавірусу

15 жовтня 2020 р. Науково-виробнича фірма «Мікрохім» подала до Державного експертного центру при Міністерстві охорони здоров’я України документи на реєстрацію препарату Фавіпіравір-Мікрохім — першого українського генерика японського противірусного засобу Авіган (фавіпіравір). Цей препарат на початку року було внесено до вітчизняного протоколу лікування хвороби, спричиненої COVID-19, проте він не зареєстрований на території України, тому купити його було майже неможливо. Про це повідомляє пресслужба компанії «Мікрохім».

Нагадаємо, що у вересні японські дослідники в рамках проведення клінічних досліджень отримали докази ефективності використання фавіпіравіру для лікування хвороби, спричиненої коронавірусною інфекцією. Раніше зазначений препарат вже успішно використовувався під час епідемії свинячого грипу. Вважається, що він не просто усуває клінічні прояви хвороби, а перш за все впливає на патогенез коронавірусу в організмі людини. При цьому ще у квітні в Україні оригінальний препарат було внесено до переліку ліків для запобігання поширенню коронавірусного захворювання, які були звільнені від сплати ввізного мита та податку на додану вартість.

«Ще у квітні ми анонсували початок роботи в цьому напрямку. І ось сьогодні звітуємо: ми це зробили. «Мікрохім» розробив перший вітчизняний генерик препарату, який, згідно з результатами проведених досліджень, впливає на патогенез коронавірусу. Його назва — «Фавіпіравір -Мікрохім». Найближчим часом він пройде контрольні дослідження в уповноваженій лабораторії на базі Державного експертного центру при Міністерстві охорони здоров’я, після чого буде призначено умови і строки проведення клінічних досліджень (біоеквівалентності). Зважаючи на важливість цього питання в умовах збільшення динаміки поширення COVID-19 в Україні, сподіваємося на оперативне проходження регламентних процедур», — підкреслив Ігор Погромський, генеральний директор компанії «Мікрохім».

На початку жовтня 2020 р. Кабінет міністрів України схвалив проєкт угоди між урядами України та Японії щодо передачі нашій стороні гуманітарної допомоги у вигляді партії препарату фавіпіравіру. Водночас навряд чи гуманітарна партія зможе забезпечити потреби українців у препараті проти коронавірусу на тривалий термін. Втім, вихід на український ринок вітчизняного препарату від «Мікрохім» дозволить не тільки вирішити проблеми із постачання необхідних обсягів фавіпаравіру в умовах пандемії, але й забезпечити значно нижчу вартість лікарського засобу порівняно з оригінальним препаратом.

За матеріалами пресрелізу компанії «Мікрохім»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті