Моніторинг цін Держпродспоживслужбою: за 9 міс 2020 р. накладено штрафів на суму 251,0 тис. грн

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів повідомляє, що за 9 міс 2020 р. на фармацевтичному ринку проведено 54 перевірки дотримання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін на лікарські засоби. Порушення виявлено у більш ніж половини перевірених суб’єктів господарювання.

У результаті цього прийнято 28 рішень про застосування адміністративно-господарських санкцій на суму 471,5 тис. грн, з яких 251,0 тис. грн становить штраф.

Основними видами порушень були завищення граничних розмірів постачальницько-збутових та торговельних надбавок до оптово-відпускних та закупівельних цін на лікарські засоби, що встановлені постановою КМУ від 17.10.2008 р. № 955 «Про заходи щодо стабілізації цін на лікарські засоби».

У відомстві нагадують, що відповідно до постанови КМУ від 22.04.2020 р. № 341 з 18.05.2020 р. запроваджено державне регулювання цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, та товари протиепідемічного призначення шляхом декларування зміни роздрібних цін у разі їх підвищення на 5 і більше відсотків.

Цією постановою затверджено перелік товарів протиепідемічного призначення, що необхідні для запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, зміна цін на які підлягає декларуванню, серед яких лікарські засоби, антисептики та дезінфекційні засоби, а також засоби індивідуального захисту.

За період дії цієї постанови задекларовано більше 281 тис. роздрібних цін на товари, що мають істотне соціальне значення, та товари протиепідемічного призначення щодо 4,9 тис. об’єктів (закладів) роздрібної торгівлі.

За матеріалами dpss.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті