Антикорупційна програма Держлікслужби на 2021–2023 рр.: розпочато процес підготовки документа

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (далі — Держлікслужба) інформує про те, що розпочато процес підготовки Антикорупційної програми Держлікслужби на 2021–2023 рр.

Майбутня програма має визначити основ­ні засади й вимоги, спрямовані на запобігання корупції та дотримання норм антикорупційного законодавства і поширюється на всіх посадових та службових осіб Держлікслужби, її територіальних органів та державних підприємств, що належать до сфери управління Держлікслужби. Метою розроб­лення такої програми є підтримка законодавчих ініціатив щодо побудови стратегічно нової політики держави в напрямі здійснення антикорупційної діяльності.

Впровадження Антикорупційної програми Держлікслужби насамперед матиме такі основні цілі:

  • формування належної правосвідомості та поведінки посадових осіб під час здійснення службової діяльності;
  • впровадження механізмів прозорості, доб­рочесності та підвищення рівня довіри громадян до професійної діяльності посадових осіб Держлікслужби;
  • надання працівникам методичної та консультаційної допомоги з питань дотримання вимог антикорупційного законодавства;
  • проведення організаційної та роз’яснювальної роботи із запобігання, виявлення і протидії корупції;
  • підвищення рівня знань та формування усвідомлення і розуміння посадовими особами їхніх дій у напрямку дотримання принципів і вимог Антикорупційної програми та основних положень антикорупційного законодавства;
  • зниження корупційних ризиків під час здійснення службової діяльності працівниками Держлікслужби тощо.

Антикорупційною програмою будуть визначені шляхи та способи вирішення проб­лемних питань у напрямку запобігання та виявлення корупції. Також передбачається, що під час виконання програми буде досягнуто таких цілей:

  • забезпечення здійснення ефективних заходів у напрямку запобігання і протидії корупції в апараті Держлікслужби, її територіальних органах та територіальних підрозділах, підприємствах і установах, які належать до її сфери управління;
  • належне матеріальне забезпечення працівників Держлікслужби та підвищення престижу роботи в Держлікслужбі;
  • ліквідація або мінімізація умов та причин, що спричиняють дію ідентифікованих та появу нових корупційних ризиків у сфері діяльності Держлікслужби тощо.

Держлікслужба запрошує громадські організації та фахівців фармацевтичного ринку надавати свої пропозиції щодо змісту Антикорупційної програми Держлікслужби на 2021–2023 рр.

Пропозиції необхідно надсилати на електронну адресу [email protected] до 01.02.2021 р.

За матеріалами dls.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті