Уряд легалізував деякі препарати на основі канабісу в медичних цілях

Кабінет Міністрів України постановою від 07.04.2021 р. № 324 вніс зміни до Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого постановою КМУ від 06.05.2000 р. № 770. Зауважимо, що ця постанова набула чинності у зв’язку з оприлюдненням у виданні «Урядовий кур’єр» № 68 від 09.04.2021 р.

Зміни передбачають доповнення постанови № 770 новими позиціями:

  • набілон (синтетичний канабіноїд, що імітує дію тетрагідроканабінолу);
  • набіксімолс (стандартизований екстракт канабісу з однаковим вмістом тетрагідроканабінолу та канабідіолу).

Водночас змінами внесено примітку щодо того, що стосовно речовини ізольованого канабідіолу (ізоляту канабідіолу) постановою № 324 заходи державного контролю не встановлюються.

Обіг психотропних речовин дронабінол, набілон та набіксімолс допускається лише у формі лікарських засобів або у формі субстанцій, призначених для виробництва, виготовлення таких ліків.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коля 10.04.2021 4:59
Грамотеи,- зачем сделали синтетичесскую отраву "Набилон" если есть натуральная и пр-родняя - Канабис!!!??? Крутят,мутят блин и сами не знают что!!!(((
Коля 10.04.2021 5:04
Чому видаляете коментарі?
Модератор 12.04.2021 11:37
Миколо, добрий день. Коментарі не виаляються, а проходять модерацію. Тому до моменту, як коментар буде одобрено модератором, він не з'являється на сайті (що відбувається лише в робочі дні). Якщо ж коментар міститиме нецензурну лексику, персональні образи чи недостовірну інформаціїю, модератор може його не погодити.

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті