Оприлюднено постанову щодо дозволу на використання в медичних цілях кисню технічного

На урядовому порталі оприлюднено постанову КМУ від 08.04.2021 р. № 337, якою на період дії карантину дозволяється використання кисню технічного, якість (специфікація) якого за основними показниками відповідає вимогам до кисню медичного (далі — кисень технічний), для забезпечення розширення доступу до кисневої терапії хворих на COVID-19. Документ набув чинності 15 квітня у зв’язку з опублікуванням у газеті «Урядовий кур’єр» № 72 від 15.04.2021 р.

Також на вказаний період виключно ліцензіатам, що провадять господарську діяльність з виробництва медичних газів та оптової торгівлі ними, дозволяється здійснювати доставку до закладів охорони здоров’я кисню технічного. При цьому основні показники специфікації та методики контролю кисню технічного мають відповідати основ­ним показникам кисню медичного, зокрема об’ємна частка кисню повинна становити не менше 99,5%, що підтверджено відповідним сертифікатом (протоколом) аналізу, виданим акредитованою/атестованою лабораторією з контролю якості.

Окрім того, на таких ліцензіатів покладається обов’язок стосовно щомісячного інформування Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками про отримувачів (заклади охорони здоров’я), обсяги та якість доставленого кисню.

Прийняття цієї постанови також прокоментував міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, який зазначив, що це рішення Уряду продиктоване збільшенням кількості госпіталізацій хворих на COVID-19, і в регіонах України можуть виникнути проблеми із забезпеченням ліжко-місць киснем. Також, за його словами, зобов’язання ліцензіатів щодо щомісячного звітування про здійснені поставки, дозволить забезпечити належний контроль якості технічного кисню.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті