Уряд затвердив план заходів щодо підтримки осіб з інвалідністю в період карантину

14 Квітня 2021 4:15 Поділитися

14 квітня під головуванням Дениса Шмигаля відбулося чергове засідання Кабінету Міністрів України, у ході якого він зауважив, що в Україні й досі спостерігається напружена ситуація з поширенням COVID-19. Тому дотримання встановлених протиепідемічних правил залишається актуальним.

У той же час у деяких регіонах ситуація з поширенням коронавірусної хвороби почала стабілізуватися і кілька областей зняли обмеження, передбачені для «червоних» карантинних зон, і встановили такі для «жовтих» зон, але є регіони, де, навпаки, кількість хворих лише збільшується. Уряд підтримує комунікацію з керівництвом цих областей з метою встановлення контролю над поширенням захворювання.

За словами Прем’єр-міністра України, зменшення кількості областей, віднесених до «червоних» карантинних зон свідчить про дієвість адаптивного карантину. Тому вводити всеукраїнський локдаун немає сенсу. Однак Уряд продовжує вживати заходів, спрямованих на боротьбу з панде­мією. Указом Президента України та рішенням Ради національної безпеки і оборони України оновлено план вакцинопрофілактики населення. План передбачає пришвидшення кампанії з вакцинації. Очікується, що більше половини дорослого населення країни буде щеплено.

З 19 квітня фізичні особи — підприємці та найманні працівники з «червоних» карантинних зон зможуть почати надсилати заявки на отримання 8 тис. грн допомоги від держави.

Також під час засідання прийнято розпорядження КМУ «Про затвердження плану заходів щодо підтримки осіб з інвалідністю на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, та посилених протиепідемічних заходів у зв’язку з поширенням гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SАRS-СоV-2, мінімізації її наслідків». Планом передбачено запровадження низки заходів, які дозволять зменшити вплив пандемії на такі категорії населення. Зокрема, це адаптування інформаційних порталів, інформаційних систем під потреби осіб з інвалідністю, щоб вони могли самостійно отримувати інформацію про COVID-19. Окрім того, затверджено Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору в Україні. Стан виконання цієї стратегії контролюватиме Рада безбар’єрності, яку передбачається створити.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті