Показник захворюваності на COVID-19 в Україні найнижчий за останній рік — нарада Президента

14 Червня 2021 5:25 Поділитися

У ході селекторної наради під головуванням Президента Володимира Зеленського, яка відбулася 14 червня, повідомлялося, що усі області України перебувають у «зеленій» зоні щодо показників захворюваності на COVID-19, які досягли найнижчих значень за останній рік.

Як повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, за минулу добу виявлено 420 нових хворих на COVID-19. Це найнижчий показник за останній рік. «Усі області України перебувають у «зеленій» зоні. Відповідно до критеріїв Європейського Союзу Україна також відсьогодні увійшла в «зелену» зону. Маємо показник 74,71 випадку на 100 тис. населення при встановленому ЄС критерії 75 випадків на 100 тис. населення», — зазначив Д. Шмигаль.

Очільник Уряду також поінформував, що понад 1 млн 479 тис. громадян отримали першу дозу вакцини проти COVID-19, а понад 238 тис. осіб — дві дози. За минулі вихідні щеплено 57 тис. українців. Було відкрито понад 50 центрів вакцинації, у яких працювало 178 мобільних бригад. За словами Прем’єр-міністра, Україна на сьогодні одержала 4 млн 850 тис. доз вакцин. Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що після підтвердження всіх контрактів на постачання вакцин разом з програмою COVAX Україна отримає понад 10 млн вакцин різних виробників до кінця літа, якими планується щепити 5 млн громадян.

Також під час наради повідомлялося про те, що триває робота над створенням так званого ковід-сертифіката. За даними Міністерства цифрової трансформації, 1 липня цього року внутрішній український ковід-сертифікат має з’явитися в додатку «Дія». Окрім того, відбувся офіційний запуск електронних лікарняних. Як зазначається в повідомленні, вже були проведені відповідні вебінари з лікарями. На сьогодні 109 закладів охорони здоров’я випробували функціонал та видали електронні медичні висновки.

В. Ляшко доповів щодо ситуації з виявленою заборгованістю перед медичними працівниками, яка виникла за квітень–травень. Президент В. Зеленський, зі свого боку, наголосив на необхідності жорсткої персональної відповідальності чиновників за невиплати лікарям, аж до звільнення, і поставив завдання у найкоротший термін ліквідувати заборгованість.

За матеріалами president.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті