День фармацевта відзначили на Донеччині

18 вересня 2021 р. на Донеччині, у м. Святогірськ, яке приваблює своєю природою та славиться Свято-Успенською Святогірською лаврою, відбулася науково-практична конференція, присвячена Дню фармацевтичного працівника України, зі звучною назвою «Фармацевт — це звучить гордо». Дуже приємно, що у цей важкий для Донеччини й усього Донбасу час відбуваються подібні заходи. Організатором конференції виступила кафедра фармації та фармакології Донецького національного медичного університету (ДНМУ) та ГО «Донецька обласна фармацевтична асоціація». Партнерами події стали: ПРАТ «Фітофарм» та ТОВ «ІНТЕКС-МЕД», інформаційним партнером виступив «Щотижневик АПТЕКА». Участь у конференції взяли керівники та провідні фахівці аптечних закладів, науковці галузі фармації та медицини, представники промислового сектору, а також державних установ. Також у ході заходу були вручені дипломи випускникам денної форми навчання фармацевтичного факультету.

Відкрив конференцію Віктор Хоменко, доктор фармацевтичних наук, професор, завідувач кафедри фармації та фармакології ДНМУ, академік Національної академії наук вищої освіти України, заслужений працівник охорони здоров’я України, голова правління ГО «Донецька обласна фармацевтична асоціація», який привітав усіх учасників з Днем фармацевтичного працівника та зазначив, що фармацевти кожного дня виконують гуманну місію із забезпечення населення ліками, а також зауважив, що участь у заході беруть почесні гості з усіх куточків України.

Привітати фармацевтів із професійним святом з’їхалися фахівці з усіх куточків України, зокрема:

  • ректор ДНМУ, доктор медичних наук, професор Петро Кондратенко;
  • проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи, кандидат наук з державного управління, доцент Олена Петряєва;
  • завідувач кафедри загальної та біологічної хімії, кандидат біологічних наук, доцент Олена Богатирьова,
  • в.о. керівника відділу акредитації і ліцензування, доктор наук з державного управління, професор Світлана Вовк;
  • завідувач кафедри організації вищої освіти, управління охороною здоров’я та гігієни, доктор наук з державного управління, професор Віталій Лобас;
  • професор кафедри мікробіології, вірусології та імунології, доктор біологічних наук, кандидат медичних наук, професор Олена Ракша-Слюсарєва;
  • завідувач кафедри мікробіології, вірусології та імунології, кандидат медичних наук, доцент Олексій Слюсарєв;
  • професор кафедри загальної фармації та безпеки ліків Національного фармацевтичного університету (НФаУ), доктор фармацевтичних наук, професор Олександр Піменов,
  • професор кафедри ботаніки НФаУ, доктор фармацевтичних наук, професор Анатолій Сербін,
  • професор кафедри органічної хімії НФаУ, доктор хімічних наук, професор Леонід Шемчук;
  • доцент кафедри органічної хімії НФаУ, кандидат хімічних наук, доцент Людмила Шемчук;
  • завідувач кафедри промислової фармації та економіки Інституту підвищення кваліфікації спеціалістів фармації НФаУ, доктор фармацевтичних наук, професор Олег Шпичак.

Крім того, на заході були присутні представники кафедри військової фармації Української військово-медичної академії та компанії «Моріон».

Привітала фармацевтів й Ірина Сушарина, кандидат фармацевтичних наук, начальник Державної служби України з лікарських засобів та контро­лю за наркотиками в Донецькій обл., побажавши присутнім професійних успіхів та процвітання.

Денис Кірсанов, кореспондент «Щотижневика АПТЕКА», також долучився до привітань усіх причетних до фармації з професійним святом та представив аналітичну довідку щодо розвитку фармацевтичного ринку, а також торкнувся окремих питань Указу Президента від 18.08.2021 р. № 369/2021 та їх впливу на фармацевтичний ринок, зокрема щодо запровадження електронного рецепта та заборони реклами лікарських засобів та медичних виробів.

Наталія Деревянко, директор виробничого департаменту ПРАТ «Фітофарм», привітала фармацевтів та відзначила, що День фармацевтичного працівника — це свято визнання праці цих спеціалістів. Також спікер зазначала, що перед тим, як лікарський засіб потрапить на полицю аптеки, він проходить багато стадій від розробки до виробництва та розповіла про те, як розвивається та чим живе виробництво в Україні.

Керівник відділу роздрібного продажу ТОВ «ІНТЕКС-МЕД» Владислав Бабік приєднався до всіх привітань, висловив велику подяку фармацевтам за їх працю та розповів про роботу вітчизняного виробника дезінфекційних засобів та антисептиків.

Представник Української військово-медичної академії привітав присутніх із Днем фармацевтичного працівника і передав найщиріші вітання від імені командуючого медичної служби Збройних сил України, начальника Української військово-медичної академії з побажанням перш за все миру. Також від його імені спікер вручив медаль Збройних сил України «За заслуги» професору Віктору Хоменко, за внесок у розвиток медичної служби Збройних сил та підготовку кадрів Української військово-медичної академії.

Також у ході заходу були вручені дипломи випускникам денної форми навчання фармацевтичного факультету ДНМУ. З привітаннями фармацевтів та напутніми словами випускникам виступив Олександр Гуторов, кандидат фармацевтичних наук, декан фармацевтичного факультету ДНМУ. Випускники університету також привітали всіх зі святом та висловили велику подяку викладацькому колективу ДНМУ.

У цілому конференція проходила в святковій атмосфері, поздоровлення та доповіді учасників супроводжувалися виступами студентів ДНМУ. А на завершення конференції відбулася дискусія — круглий стіл на тему «Актуальні питання української фармації», у ході якої учасники обговорили нагальні питання української фармації.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»,
фото надані організаторами
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті