Урегульовано питання надання пацієнтам кисневих концентраторів під час амбулаторного лікування COVID-19

27 Вересня 2021 4:35 Поділитися

Наказом МОЗ України від 24.09.2021 р. № 2057 затверджено зміни до Стандартів медичної допомоги «Коронавірусна хвороба (COVID-19)», затверджених наказом МОЗ України від 28.03.2020 р. № 722.

Так, стандарт «Первинна медична та амбулаторно-поліклінічна допомога пацієнтам з підозрою на COVID-19» доповнено новими положеннями, згідно з якими дозволяється надавати пацієнтам, що виписані зі стаціонару, медичну допомогу з використанням кисневої підтримки амбулаторно за наступних умов:

1) рівень сатурації ≥94% при диханні пацієнта киснем низького потоку (3–5 л);

2) наявність кисневого концентратора у надавача первинної медичної допомоги (ПМД), який забезпечує потік до 8 л.

У разі звернення таких пацієнтів надавач ПМД забезпечує їх кисневим концентратором та проводить навчання пацієнта або його законного представника щодо користування та обслуговування даного концентратора.

Критерієм завершення надання кисневої підтримки пацієнту за допомогою кисневого концентратора визначено стійке утримання сатурації ≥94% при диханні атмосферним повітрям протягом доби.

Також доповнено новим положенням стандарт «Стаціонарне лікування пацієнтів з COVID-19». Змінами передбачено, що перед випискою пацієнта, який потребує кисневої підтримки, лікуючий лікар або уповноважена особа закладу охорони здоров’я, де хворий перебуває на стаціонарному лікуванні, уточнює у надавача ПМД, якому пацієнт подав декларацію про вибір лікаря, наявність кисневого концентратора шляхом електронного листування. Після отримання інформації щодо можливості забезпечення пацієнта кисневим концентратором від надавача ПМД прийматиметься остаточне рішення про виписку такого пацієнта.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті