МОЗ оновило протоколи фармацевта

Міністерство охорони здоров’я України наказом від 05.01.2022 р. № 7 оновило протоколи фармацевта під час відпуску лікарських засобів з аптечних закладів та їх структурних підрозділів.

Наказ містить 36 оновлених протоколів фармацевта, серед яких, зокрема, щодо відпуску лікарських засобів без рецепта для лікування відвідувачів з болем у горлі, опіками, поверхневими закритими травмами, стресом, головним болем, серцево-судинними захворюваннями, які підлягають реімбурсації, для сприяння відмові від тютюнокуріння тощо. Також до нього включено протоколи стосовно надання консультації пацієнту у разі його звернення з приводу формування домашньої аптечки першої допомоги для немовлят, подорожей та службових приміщень.

Варто зауважити, що попередній наказ Міністерства охорони здоров’я України від 11.10.2013 р. № 875 «Про затвердження протоколів провізора (фармацевта)» втратив чинність.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Наталія 18.01.2022 3:06
Доброго дня. Симптоматичне лікування кашлю, у V розділі (4) щодо протипоказів глауцину потрібно говорити про артеріальну гіпотензію.

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті