Вимоги до терміну придатності ліків, які ввозяться на територію України протягом дії воєнного стану, — роз’яснює Держлікслужба

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) у своєму листі інформує про вимоги до терміну придатності ліків, що ввозяться на територію України протягом дії воєнного стану.

У листі зазначається, що в період дії воєнного стану та протягом 6 міс з дня його припинення чи скасування на територію України з метою подальшого обігу можуть возитись, зокрема, ліки, термін придатності яких є обмеженим, однак за умови надання обґрунтування можливості використання таких ліків до закінчення терміну їх придатності.

Держлікслужба також звертає увагу на те, що до заяви про видачу висновку про якість ввезеного лікарського засобу необхідно також надати офіційний лист від замовника ліків щодо необхідної кількості таких препаратів та подальшого використання ліків з обмеженим терміном придатності до закінчення відповідного терміну.

ДЕРЖАВНА СЛУЖБА УКРАЇНИ З ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ ТА КОНТРОЛЮ ЗА НАРКОТИКАМИ

(Держлікслужба)

від 10.05.2022 р. № 2467-001.1/002.0/17-22

Керівникам територіальних

органів Держлікслужби

Імпортерам лікарських засобів

Власникам реєстраційних посвідчень

на лікарські засоби

Стосовно вимог до терміну придатності лікарських засобів, що ввозяться на територію України протягом періоду дії воєнного стану, інформуємо про наступне.

Відповідно до пункту 3 і Порядку здійснення державного контролю якості лікарських засобів, що ввозяться в Україну, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14.09.2005 р. № 902, протягом періоду дії воєнного стану та/або протягом шести місяців з дня припинення або скасування воєнного стану з метою забезпечення закладів охорони здоров’я необхідними препаратами може здійснюватися ввезення на митну територію України з метою подальшого обігу, зокрема лікарських засобів, термін придатності яких не закінчився, проте не відповідає вимогам до обмеження терміну придатності лікарських засобів, що ввозяться, визначеним частинами першою і четвертою статті 17 Закону України «Про лікарські засоби», у разі надання обґрунтування можливості щодо використання таких лікарських засобів до закінчення терміну придатності.

Таким чином, у випадку планування ввезення таких лікарських засобів та подальшого отримання висновку про якість ввезеного лікарського засобу просимо взяти зазначену інформацію до відома.

До заяви про видачу висновку про якість ввезеного лікарського засобу просимо надавати офіційний лист від замовника лікарських засобів (закладу охорони здоров’я) щодо необхідної кількості та подальшого використання ліків з обмеженим терміном придатності до закінчення терміну їх придатності.

Голова Роман Ісаєнко

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті