МелаМаг-В6: магія природного сну

Оскільки зараз українці переважно живуть в умовах хронічного стресу, то і проблеми зі сном — не рідкість, адже саме стрес та підвищена тривожність часто-густо стають причиною розвитку безсоння. Але ж не хочеться звертатися за допомогою до «важкої артилерії» та починати приймати снодійні рецептурні лікарські засоби, які зазвичай викликають цілий «букет» побічних явищ, одні з найпоширеніших з яких — в’ялість та сонливість протягом дня. Звичайно, хотілося б налагодити нормальний здоровий сон природними методами. У цьому контексті, крім забезпечення належної гігієни сну, варто звернути увагу на можливості щодо налагодження сну, які відкриває додаткове споживання речовин, що природним чином регулюють в нашому організмі процеси, пов’язані зі здоровим сном. Саме надходження до організму комплексу таких речовин забезпечує споживання дієтичної добавки МелаМаг-В6, що містить комбінацію мелатоніну — гормону сну, магнію та вітаміну В6.

Безсоння — це найпоширеніший розлад сну, який відмічають у близько 30% усіх дорослих. Бензодіазепіни, антидепресанти, антигістамінні засоби та анксіолітики, показані для лікування безсоння, можуть викликати залежність і звикання. Більше того, деякі з цих препаратів можуть поступово погіршувати когнітивні функції. На відміну від них мелатонін виробляється організмом людини та є йому дотичним, тому добавки мелатоніну добре переносяться і не зумовлюють розвитку явних побічних ефектів (Xie Z. et al., 2017). Саме тому на основі мелатоніну розроблений комплекс МелаМаг-В6, 1 саше якого містить мелатонін — 3 мг, магнію цитрат — 300 мг, вітамін В6 — 3 мг. Комбінація компонентів у складі МелаМаг-В6 сприяє покращенню сну та усуненню наслідків стресу. Крім того, МелаМаг-Вмає приємний смак та зручний у використанні, адже немає необхідності приймати три різні продукти — достатньо просто розчинити вміст саше у ½ склянки питної води кімнатної температури та випити. І все!

Мелатонін — «король» сну та «підкорювач» циркадних ритмів

Мелатонін виробляється під час циклу сну. Він сприяє покращанню якості сну, допомагаючи регулювати біологічний годинник організму і цикли сну — неспання, а також дотримуватися більш здорового режиму сну. Дослідження свідчать, що вживання мелатоніну допомагає скоротити час, необхідний для засинання, збільшити загальну кількість сну і збільшити фазу швидкого сну. Мелатонін також має анксіолітичні та антидепресантні властивості (Djokic G. et al., 2019). Варто відмітити, що продукція мелатоніну знижується з віком, тому додаткове споживання мелатоніну може бути особливо на часі для осіб похилого віку. Крім того, він не чинить седативної дії наступного дня після його прийому (Zisapel N., 2018).

Магній та вітамін В6: «розслаблюємо» м’язи та мозок

Крім мелатоніну, відома ще відносно невелика кількість нутрієнтів, що сприяють розслабленню та засинанню, покращують сон. До них належить магній, який є міорелаксантом і стимулятором глибокого сну. Його додаткове вживання збільшує тривалість сну та полегшує процес засинання, допомагає впоратися з раннім пробудженням. Споживання магнію може мати довгострокові переваги у зниженні ймовірності засинання вдень, що дуже актуально для осіб похилого віку. Дослідження свідчать, що занепокоєння і тривожність є основними причинами розвитку безсоння. Доведено сприятливий вплив магнію на суб’єктивну тривожність, а також депресію (Boyle N.B. et al.,  2017; Tarleton E.K. et al.,  2017).

Мелатонін є власним внутрішнім регулятором засинання та тривалості сну, а його додаткове вживання перед сном не призводить до розвитку сонливості та загальмованості після пробудження.

Ще одним нутрієнтом, що сприятливо впливає на сон, є вітамін В6, який зумовлює зниження тяжкості психологічного стресу та усунення депресії, які можуть спричинити порушення сну (Lichstein K.L. et al., 2008; Williams A.I. et al., 2005).

МелаМаг-В6: Комплекс, який працює

Дослідження показали, що споживання комплексу мелатоніну, магнію та вітамінів групи В дозволяє значно зменшити вираженість симптомів безсоння. Так, середній бал за шкалою інсомнії (Athens insomnia scale) на початку дослідження становив 14,9 у досліджуваній та 14,4 у контрольній групі, що відповідало безсонню легкого та середнього ступеня тяжкості. Після 3 міс дослідження показник за шкалою інсомнії покращився у групі, що отримувала споживання комплексу мелатоніну, магнію та вітамінів групи В, і становив 10,5, тоді як відповідний показник у контрольній групі зріс до 15,1, що демонструє погіршення стану пацієнтів порівняно з початком дослідження. Таким чином, вживання комплексу мелатоніну, магнію та вітамінів групи В чинить сприятливий вплив на симптоми безсон­ня незалежно від причини його розвитку (Djokic G. et al., 2019).

Магній та вітамін В — компоненти, що протягом тривалого часу традиційно застосовуються з метою захисту від стресу та його наслідків, знижують занепокоєність.

МелаМаг-В6: три в одному і жодної мороки

Оскільки МелаМаг-Вмає комплексний склад, це дозволяє уникнути необхідності вживання цілої купи різних таблеток-капсул, до того ж придбання одного продукту часто-густо виявляється більш вигідним, ніж трьох.

В одній упаковці МелаМаг-Вміститься 20 саше, а вживати його рекомендовано по 1 саше на добу. Це означає, що однієї упаковки вистачить на 20 діб безперервного прийому!

МелаМаг-В6: спокійний сон вночі та врівноваженість вдень!

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті